Programma
IMG 6495

Dinosaur Jr. + Deutsche Ashram

Dinosaur Jr. + Deutsche Ashram

woensdag 14 juni 2017

woensdag 14 juni 2017

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Dinosaur Jr. is ook 33 jaar na oprichting nog een van de belangrijkste spelers in het noiserockgenre. Ze hebben jankende gitaarsolo’s tot kunst verheven, en zijn van grote invloed geweest op de alternatieve gitaarmuziek van vandaag de dag. In originele bezetting, met naast voorman J Mascis ook bassist Lou Barlow en drummer Murp, is de rockband onuitputtelijk en onverminderd populair. Dat leek in 1997 niet zover te kunnen komen, toen de band ogenschijnlijk definitief de handdoek in de ring gooide.

In 2005 keerde de band terug met een reünie welke gevolgd werd door album ‘Beyond’. Vorig jaar bracht Dinosaur Jr. hun elfde studioalbum ‘Give a Glimpse of What Yer Not’ uit. Het zo herkenbare Dinosaur Jr.-geluid wordt krijgt ook op deze plaat weer een nieuwe dimensie en live heeft de band een bezwerend effect op zijn publiek. Keihard gebracht, maar wonderschoon.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Dinosaur Jr.
  • Deutsche Ashram
Dinosaurjr
Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Voorprogramma Deutsche Ashram is de band van Merinde Verbeek (Mineral Beings) en Ajay Saggar (King Champion Sounds). Afgelopen jaar kwam hun album ‘Deeper And Deeper’ uit. Het elektronische shoegaze-geluid op het album gaat van ruw en industrieel a la My Bloody Valentine in openingstrack ‘Little Matter’ naar subtieler, dromeriger en mysterieuzer materiaal als ‘Blue And All Of (Carbon Monoxide)’ of ‘The Place That We Miss’. J Mascis en Warren Ellis van Nick Cave & The Bad Seeds zijn fan van de spannende muziek die Deutsche Ashram creëert. Nu jij nog.

Download

Deutsche Ashram - Ocean Is You

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma