Die Toten Hosen 2021 DTH 40 Jahre 02 Credit Tereza Mundilova co Shotview Artists min

Die Toten Hosen + Special Guest: Thees Uhlmann & Band

Die Toten Hosen + Special Guest: Thees Uhlmann & Band

Saturday 27 May 2023

Saturday 27 May 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 18:30, Voorprogramma: 17:00, Hoofdprogramma: 20:00

Gepersonaliseerde tickets zijn vanaf twee dagen voorafgaand aan het programma te downloaden via je Paradiso-account of de e-mailbevestiging. Tickets zijn persoonlijk en kunnen niet worden doorverkocht. Personaliseer je ticket(s) uiterlijk op 27 mei om 12:00 uur. Let op: De hoofdkoper dient zich te legitimeren aan de deur of kan tickets op naam van een vriend zetten na afronden van de aankoop. 

  • Beperkt aantal tickets per persoon

De Duitse rockband Die Toten Hosen is opgericht eind jaren zeventig tijdens de opkomst van de punkbeweging. Het eerste grote succes kwam in 1988 na het uitkomen van de single ‘Hier kommt Alex’ van het album ‘Ein kleines bisschen Horrorschau’. Sindsdien hebben ze in eigen land een grote schare fans opgebouwd. Ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de band, kwam vorig jaar het dubbelalbum ‘Alles aus Liebe: 40 Jahre Die Toten Hosen’ met de single ‘Scheiss Wessis’ uit. Dit was tegelijkertijd met de single ‘Scheiss Ossis’, de tegenhanger van het nummer door de Duitse rapper Marteria. ‘Wessis’ en ‘Ossis’ zijn de slangwoorden voor West- en Oost-Duitsers die vooral gebaseerd zijn op stereotypen en nog steeds gebruikt worden in Duitsland. De nieuwe nummers zijn daarom een gezamenlijke campagne tegen vooroordelen onder Duitsers.

Support: Thees Uhlman & Band

Line-up

Grote Zaal

  • Die Toten Hosen
  • Thees Uhlmann & Band
Die Toten Hosen - Alle sagen das

Die Toten Hosen

Alle sagen das

Die Toten Hosen - SCHEISS WESSIS

Die Toten Hosen

SCHEISS WESSIS

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma