Dermot

Dermot Kennedy + Sam Fender

Dermot Kennedy + Sam Fender

zondag 21 januari 2018

zondag 21 januari 2018

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Voorprogramma: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Dit concert is uitverkocht

De jonge Dubliner Dermot Kennedy laat zich inspireren door extremen. Leven en dood, geluk en verdriet, liefde en de afwezigheid daarvan. Generieke onderwerpen die Kennedy niet op lichtzinnige wijze de revu laat passeren. Deze singer-songwriter laat zich namelijk sterk leiden door poëzie, r&b en hiphop, wat hem in staat stelt om met de precisie van een rapper zijn gevoel om te zetten naar woorden. Kennedy geeft ook aan sterk beïnvloed te zijn door schrijvers Black Ice en Amir Sulaiman. Zijn nummers zijn doordrenkt van rauwe vocalen, poëtische teksten en op R&B geïnspireerde drums. En met enkel debuut EP Doves & Ravens op zak, heeft de jonge Dubliner Dermot Kennedy al bereikt waar menig singer-songwriter alleen maar van kan dromen. Zo stond hij in het voorprogramma van Glen Hansard en James Vincent McMorrow, en het romantische folkpop-nummer After Rain tikt bijna de 30 miljoen streams aan op Spotify. Voor liefhebbers van o.a. Ben Howard, Bon Iver, James Blake, and James Vincent McMorrow.

Voorprogramma: Sam Fender
De 21-jarige Sam Fender was er al vroeg bij in de muziekwereld: zijn enorme talent werd ontdekt door de manager van singer-songwriter Ben Howard. Die ontdekking leidde tot een flink aantal grote shows voor Fender. Hij deed al een solo-tour in de voorprogramma’s van onder andere Catfish and The Bottlemen, Ben Howard, Daughter, George Ezra, Hozier , Nick Mulvey, Willy Mason en Benjamin Francis Leftwich. Fenders fraaie uit eigen beheer uitgebrachte debuutsingle 'Play God' kwam begin dit jaar uit en is geproduceerd door Bramwell Bronte en bovendien gemixt door Barny Barnicott (van o.a Arctic Monkeys). Deze introductie van Sam is slechts een vlugge blik op zijn enorme catalogus aan innemende, gevoelige liedjes die een unieke botsing tussen het euforische en het hartverscheurende demonstreren.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Dermot Kennedy
  • Sam Fender
Dermot Kennedy Youtube Image 3

Moments Passed

Dermot Kennedy Youtube Image 1

A closeness (live)

Dermot Kennedy Youtube Image 2

Doves & Ravens Full EP

Samfend

Sam Fender - Play God

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma