Programma
Paradiso de uitvinders van hiphop

De uitvinders van hiphop (8+)

De uitvinders van hiphop (8+)

Sunday 7 October 2018

Sunday 7 October 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 12:30, Hoofdprogramma: 13:00

Stadspas: 5,00
  • Programma met zitplaatsen

Dit programma is verplaatst van zondag 7 oktober naar zondag 10 februari, wegens productionele redenen. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor 10 februari of kunnen worden geretourneerd bij Ticketmaster tot 10 januari 2019. Zie voor meer informatie: http://paradi.so/Ticketinfo

Er is niemand meer die nog nooit van hip hop heeft gehoord. Maar ooit bestond hip hop niet. Ooit is het begonnen met iemand, ergens, die besloot om te gaan rappen over een beat. ‘De uitvinders van hip hop’ is een programma dat terug gaat naar de oorsprong van hip hop. Het laat zien hoe wijkfeesten in de Bronx en Harlem de hele wereld hebben veroverd met wat daar in de jaren ’70 gebeurde. Zodat je na dit programma begrijpt hoe Ronnie Flex, Latifah, Li’l Kleine en Fresku nog steeds voortborduren op waar Grandmaster Caz en andere pioniers ooit in New York mee zijn begonnen.  

‘De uitvinders van hip hop’ is geen lezing, ook geen voorstelling, en ook geen concert. Het is iets daartussen in. Rapper en special guest Snoop Dogg alias Sergio Romero IJssel wordt geïnterviewd door Niek Barendsen, schrijver en regisseur van bekende historische comedy’s als ‘Welkom bij de Romeinen’,  ‘Welkom in de Gouden Eeuw’ of de sketches bij Het Klokhuis. 

Aan de hand van video-archiefmateriaal en live performances van VJ Supreme Cuisine en Dj SP vertelt Snoop Dogg over de oorsprong en ontwikkeling van hip hop. Iets waar hij persoonlijk aan bijgedragen heeft. 

‘De uitvinders van hip hop’ is een programma voor kinderen vanaf acht jaar. 

Voertaal: Nederlands 

Special guest: Snoop Dogg alias Sergio Romero IJssel  (acteur) 

Scenario en regie: Niek Barendsen 

Plus: Dj SP & Vj Supreme Cuisine 

‘De uitvinders van hip hop’ is een initiatief en productie van Paradiso en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds21, VSBfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma