Programma
De Mus paradiso header

De Mus XL

De Mus XL

dinsdag 5 maart 2024

dinsdag 5 maart 2024

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Waan je in het paradijs samen met De Mus. Een avond voor cultuurliefhebbers van alle pluimages die zich graag laten verrassen door nieuw en gevestigd talent. Verwacht een avond met vier verschillende acts, van burlesque dansers tot Nederlandstalige superdisco en Powerpoint karaoke tot de liefste band. De Mus brengt een huiskamershow naar Paradiso. Voor publiek veel ruimte voor vragen en verwondering, een extra borreltje aan de bar of misschien zelfs een Muspit? Maak het mee!

De Mus programmeert inmiddels bijna twaalf jaar. We maken inspirerende avonden met verrassende acts. Een podium voor beginnende artiesten en try-outs, maar ook voor bijzondere mensen die normaal niet op een podium staan. Deze avond pakt De Mus groots uit met deze aller eerste en laatste Paradijsvogel editie.

Line-up

Bovenzaal

  Programma

  BoterBoter
  Deze avond als enige echte huisMUSikant: BoterBoter. Nederlandstalige superdisco van Utrecht's eigen synther-songwriter. Zijn teksten fluctueren tussen doordacht en loszinnig, zijn beats zijn elektronisch en ongepolijst. BoterBoter zingt over dansen, vergankelijkheid en lichamelijke liefde. Een lach, een traan en een emmer vaseline.

  De Lieverds

  De Lieverds zijn jong, verliefd en niet te breken. Ze maken het hun missie om het liefdesvuur weer te ontsteken op de Nederlandse podia, met nummers die gaan over jeugdigheid en de ups en downs van het hart. De Lieverds verkent de liefde met een mix van soul, indiepop en disco: tegendraadse dansmuziek in de moedertaal. Met hun teksten schieten ze met scherp en hun melodieën doen je voor even de wereld vergeten. In 2022 kwam hun vrolijke debuutsingle 'Paraat' uit. Eerder dit jaar stonden ze in het voorprogramma van Drukwerk. Voorlopig moet je bij hen zijn voor een portie tough love in de avonduren. “We mogen de liefde niet vergeten!”, aldus De Lieverds.

  Caberlesque

  Vrouwelijkheid wordt gevierd bij de kunstvorm burlesque. Margarita Mariposa is cabaretier en burlesque-artist en neemt je mee in de wereld van de tease in haar ‘caberlesque’ voorstelling. Humoristisch én sexy, met een vleugje feminisme. Zodat je goed opgewarmd bent voor het echte werk. Want oeh la la, zien we daar nu nog een danser(es) verschijnen?

  Powerpoint karaoke

  Cabaret van de hoogste plank. Twee hilarische toppers strijden voor de winst van de enige echte Powerpoint karaoke Grand Finale. De ingrediënten zijn een afgestofte powerpointpresentatie, een onderwerp uit het publiek, een serieuze jury en uiteraard talent.

  In de jury:
  Bram van Dijk
  , oprichter van de Mus, Buurman & Buurman-watcher en tech expert
  Nathan de Groot
  , betrokken bij het NK én WK Powerpointkaraoke, redacteur bij de Speld en steengoede dagvoorzitter.

  DIP (Dinsdag In Paradiso)

  DIP is een vrije ruimte waar makers de ruimte krijgen om elke dinsdagavond nieuwe ideeën uit te proberen en te experimenteren. Een plek voor talentvolle organisaties, collectieven, kunstenaars, performers, makers, vrije vogels en uitvinders om een eigen invulling te geven aan de dinsdagavond van Paradiso.

  Bekijk het hele programma van DIP
  Dinsdagin Paradisotypology14

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma