Programma
Tuesday Theatre

Dalton Jansen / Allongé / Carmel Loanga / Rubix

Dalton Jansen / Allongé / Carmel Loanga / Rubix

Tuesday 22 August 2023

Tuesday 22 August 2023

In DeLaMar Theater

Zaal open: 20:15, Hoofdprogramma: 20:30

Online: €20,00 (incl. service) / Deur: €22,50 / Stadpas: €4,00

Dit programma is onderdeel van internationaal hiphopdansfestival Summer Dance Forever. Het festival vindt op verschillende locaties plaats, waaronder Paradiso, en biedt een keur aan dansvoorstellingen, explosieve battles (hiphop, popping, locking, house and waacking), soulvolle clubnachten en workshops van internationale topdansers. Dit jaar wordt het festival gehouden van 22-28 augustus. Voor het complete programma en tickets zie https://www.summerdanceforever...

Deze avond presenteert Summer Dance Forever drie fenomenale dansvoorstellingen in DeLaMar Theater. Het Franse Allongé stuurt z'n zes b-boys op ruimtereis; de gelauwerde Nederlandse danser en choreograaf Dalton Jansen eert zijn Rastafari roots met een solo; en Carmel Loanga viert met de persoonlijke verhalen van haar dansers de authenticiteit van de jeugd.  Met korte, maar krachtige bewegende getuigenis vertelt Ruben 'Rubix' Noël het verhaal van een jonge man die worstelt om zijn diepere gedachten aan zijn therapeut te bekennen. Gevolgd door een Q&A.

Allongé: Sous-Sol
‘Sous-sol’, de eerste productie van het Franse Allongé, neemt je mee op een kosmische zoektocht naar mineralen. In dit ballet over zes b-boys op een boormissie naar een exoplaneet, maakt choreograaf Arnaud Deprez een revolutionaire vertaalslag van iconische breakdancebewegingen. Draaiend, gravend en borend op zoek naar mineralen en edelstenen, nemen de dansers je mee naar een nieuwe dimensie van breakdance. Al doende boren ze zich steeds dieper door de schil van de planeet; tot ze in het ondergrondse – het 'sous-sol' – uiteindelijk transformeren tot precies het materiaal waarnaar ze zochten.

Dalton Jansen: JAH! (excerpt)
Prijswinnende choreograaf en danser Dalton Jansen is een graag geziene gast bij Theatre Forever. Hij combineert in zijn choreografieën disciplines als spoken word, hiphop, moderne dans en breakdance. In 2021 richtte hij de groep BLACK BIRDS op, om programma's te creëren voor jong talent in achterstandsposities. Op deze avond laat hij een fragment zien van zijn aankomende voorstelling 'JAH!', waarmee hij in 2022 de The Next!-prijs won. Met 'JAH!' viert Dalton de schoonheid van de Rastafaricultuur en bevrijdt hij zich van schaamte, om zijn eigen wortels volledig te omarmen. Het diep persoonlijke en toch universele werk plaatst Daltons eigen geschiedenis in een bredere maatschappelijke context. Een volledige versie van 'JAH!' zal later dit jaar in première gaan.

JAH! is gemaakt in coproductie met Summer Dance Forever.

Carmel Loanga: L'ivresse des lucioles
De uit Gabon afkomstige Carmel Loanga begon haar danscarrière in popping en ontwikkelde zich daarna tot hiphopdanser en -choreograaf. Haar werk ‘L’ivresse des lucioles’ (‘De Dronkenschap van de Vuurvliegjes’) is een ode aan de jeugd, die voor Carmel gelijk staat aan authenticiteit. Vijf dansers nemen ons mee op een zoektocht naar grenzeloze ervaringen. Ze zijn elk uniek, maar verbonden door een onzegbaar vertrouwen. Scherend langs de randen van goed en kwaad zoeken ze ieder hun eigen vrijheid en identiteit. Deze voorstelling werd vanuit de persoonlijke verhalen van de dansers samengesteld en kijkt als een film: de performers zijn geen dansers en geen acteurs, maar worden al doende allebei.

Rubix: ADAPT (Another Day At Psy Therapy)
In deze korte maar krachtige bewegende getuigenis vertelt Ruben 'Rubix' Noël het verhaal van een jonge man die worstelt om zijn diepere gedachten aan zijn therapeut te bekennen. Totdat hij eindelijk de juiste manier vindt om uit te drukken wat hij al zo lang onderdrukt heeft. Met dit stuk laat Rubix zien hoe dans een vorm van therapie op zich kan zijn. We hebben zoveel woorden om onszelf te kunnen uiten, maar soms toont alleen beweging onze ware gevoelens.

Q&A
Nóg meer weten? Blijf hangen voor de Q&A en stel je brandende vragen aan de dansers en choreografen!

Line-up

Externe locatie

  Sous-sol I Compagnie Allongé

  Sous-sol I Compagnie Allongé

  Trailer

  Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
  L'ivresse des lucioles - Carmel Loanga

  L'ivresse des lucioles - Carmel Loanga

  Trailer

  Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

  Route naar DeLaMar Theater

  Het DeLaMar Theater bevindt zich aan de Marnixstraat 402. Het is erg dicht bij het Leidseplein en dus makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal stoppen trams 1, 2 en 5 bij het Leidseplein.

  Paradiso Programme

  Programma