Paradiso

Cymbals Eat Guitars, School Is Cool, Marcus Foster, Still Corners, Jape, New Build, Foy Vance – Paradiso, Oor & Concerto presenteren

Cymbals Eat Guitars, School Is Cool, Marcus Foster, Still Corners, Jape, New Build, Foy Vance – Paradiso, Oor & Concerto presenteren

11 Jan 2012

11 Jan 2012

Cymbals Eat Guitars
Ergens tussen de noise-rock van Sonic Youth, de chaos van At The Drive-In en de slepende popmelodieën van Pavement en Guided By Voices vind je Cymbals Eat Guitars. Deze New Yorkse band bracht dit jaar een ijzersterke tweede album uit getiteld ‘Lenses Alien’. Het geluid van Cymbals Eat Guitars is onvoorspelbaar en complex, het is een band die het avontuur continu opzoekt.

Marcus Foster
De jonge, Londense singer-songwriter Marcus Foster uit Londen greep tijdens de afgelopen editie van Crossing Border het publiek bij de keel. Met zijn beladen, melancholische songs, doorspekt met blues en soul, lijkt het alsof deze jongeman al een ervaren artiest is. Zijn grote voorbeelden zijn dit in ieder geval wel: Denk aan Nick Cave, Van Morrison en Bob Dylan. Mumford & Sons zijn al fan.

Still Corners
De Amerikaans-Britse band Still Corners maakt uitgesponnen droompop, die een mysterieuze en tegelijkertijd onderkoelde sfeer oproept. De klassiek geschoolde zangeres Tessa Murray zingt loepzuivere, betoverende melodieën. Hiermee is Still Corners te vergelijken met bands als Beach House en Cocteau Twins.

Jape
Jape is de alias voor de Ierse Richie Egan en maakt elektronische singer-songwriterpop en remixes. In eigen land werd zijn voorlaatste album ‘Ritual’ bekroond als het beste popalbum van 2008. Inmiddels is het nieuwe album ‘Ocean Of Frequency’ uit. Een aanrader voor liefhebbers van bijvoorbeeld Caribou, Bibio en Hot Chip.

New Build
New Build is het samenwerkingsproject van Al Doyle (LCD Soundsystem / Hot Chip) en Felix Martin (Hot Chip), samen met producer Tom Hopkins. Begin 2012 moet hun album uitkomen.

Foy Vance
De Noord-Ierse singer-songwriter Foy Vance klinkt groots in kleine liedjes. Zijn verhalende nummers met soul-, blues-, gospel- en jazzinvloeden à la Otis Redding, Richie Havens, Tom Waits zijn ambachtelijk en hoopvol. Vandaar de albumtitel ‘Hope’, een album dat geprezen werd door onder andere Pete Townshend van The Who en Bonnie Raitt.

School Is Cool
School Is Cool is de heetste nieuwe Belgische band van dit moment. Het debuutalbum ‘Entropology’ is amper twee maanden uit en nu al vijf MIA-nominaties op zak, de meest prestigieuze muziekprijs die je bij onze zuiderburen kunt winnen. De plaat ademt dezelfde frisse, dwarse, uitbundige indiesfeer als bijvoorbeeld Arcade Fire, Vampire Weekend en The Dodos.

Het tijdschema (ovb):
19.30-20.00 Foy Vance (kleine zaal)
20.00-20.45 Still Corners (grote zaal)
20.45-21.30 Marcus Foster (kleine zaal)
21.30-22.30 Cymbals Eat Guitars (grote zaal)
22.30-23.15 Jape (kleine zaal)
23.15-23.45 School Is Cool (grote zaal)
23.45u  New Build (kleine zaal)

Indievloot is een verzamelnaam voor concerten van bands in Paradiso die platenzaak Concerto en tijdschrift OOR tippen. Kaartjes voor deze concerten zijn met een fikse korting verkrijgbaar in Concerto. Eens per maand organiseren Paradiso, OOR en Concerto bovendien een Indievlootavond in Paradiso, vol met spraakmakende en veelbelovende indiebands.

Paradiso Programme

Programma