Programma
Banner Cm T 2019 website

Creatief met taal: Roel Willems over de verhalende mens

Creatief met taal: Roel Willems over de verhalende mens

Sunday 10 November 2019

Sunday 10 November 2019

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 10:30, Hoofdprogramma: 11:00

Vrienden van Verstegen & Stigter: €10,50
Studenten: €5,50
Prijzen inclusief servicekosten
 • Programma met zitplaatsen

De tweede lezing in de serie Creatief met taal wordt gehouden door Roel Willems. Hij zal spreken over verbeelding tijdens literair lezen. Zijn lezing is getiteld 'De verhalende mens'.

Wie leest, verbeeldt. We stellen ons voor wat er in een verhaal gebeurt, zien de gezichten van personages, voelen mee met hun vreugde of verdriet. Maar hoe draagt verbeelding bij aan onze leeservaring? En maakt het uit wat je je voorstelt tijdens het lezen? In deze lezing verkennen we wetenschappelijk onderzoek naar de belevingswereld van lezers en hoe deze van invloed is op de waardering van verhalen.

Roel Willems
Roel Willems is onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij doet onderzoek naar wat er omgaat in lezers tijdens literair lezen.

Creatief met taal
Taal kan verbinden, taal kan scheiden. Taal kan leiden tot beter begrip of juist verwarring veroorzaken. Door middel van taal proberen wij ons met elkaar te verstaan. En dan is er de taal van de literatuur! Een schrijver – of het nu gaat om proza of om poëzie – schept een eigen werkelijkheid in taal, zoals een schilder dat doet met verf en een componist met klank. In deze serie lezingen draait het om taal en creativiteit.


Zondag 13 oktober 2019: Hans Bennis - 'Korterlands'
Zondag 15 december 2019: Marjoleine de Vos - 'Daar slaat hij al een bijzin in'


De taallezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  Wetenschap nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte blijven van alle wetenschappelijke programma's in Paradiso? Meld je dan aan voor de wetenschap nieuwsbrief. 

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma