Programma
Classicical crash course waarom bach je kan laten huilen

Classical Crash Course

Classical Crash Course

Thursday 20 September 2018

Thursday 20 September 2018

In Zonnehuis

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 20:30

  • Programma met zitplaatsen

Hoe komt het dat je bepaalde muziek zo mooi vindt? Soms zelfs zo mooi dat de tranen over je wangen biggelen? Leon Berendse, fluitist in het Nederlands Philharmonisch Orkest, neemt je tijdens Classicial Crash Course mee langs de mooiste klassieke muziek die er ooit gemaakt is. Hij onthult de geheimen achter de tearjerkers en de wegdroommelodieën, en illustreert dat met livemuziek van Händel, Erik Satie, Vivaldi, Bach en muziek uit 'Jaws'. Dat doet hij samen met sopraan Lilian Farahani en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Tijdens de Classical Crash Course krijg je vijf kwartier mooie klassieke muziek te horen en steek je ook nog wat op van de muziek die je overal in terug hoort: van jazz tot elektronica, van pop tot EDM. De eerste twee edities van Classical Crash Course vonden plaats in Felix Meritis.

Ensemble uit het Nederlands Philharmonisch Orkest
Lilian Farahani, sopraan
Leon Berendse, fluit / presentator
Saskia Viersen, viool
Tessa Badenhoop, viool
Laura van der Stoep, altviool
Anjali Tanna, cello
Luis Cabrera Martin, contrabas

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonnehuis

    Route naar Zonnehuis

    Het Zonnehuis is gevestigd op Zonneplein 30A in Amsterdam Noord. Parkeren bij dit monumentale pand is gratis en de gratis veerpont van en naar het NDSM-Werf is de dichtstbijzijnde pont.  

    Paradiso Programme

    Programma