What's on
Classicical crash course waarom bach je kan laten huilen

Classical Crash Course

Classical Crash Course

donderdag 20 september 2018

donderdag 20 september 2018

In Zonnehuis

Doors: 20:00, Main programme: 20:30

  • Program is seated only

Hoe komt het dat je bepaalde muziek zo mooi vindt? Soms zelfs zo mooi dat de tranen over je wangen biggelen? Leon Berendse, fluitist in het Nederlands Philharmonisch Orkest, neemt je tijdens Classicial Crash Course mee langs de mooiste klassieke muziek die er ooit gemaakt is. Hij onthult de geheimen achter de tearjerkers en de wegdroommelodieën, en illustreert dat met livemuziek van Händel, Erik Satie, Vivaldi, Bach en muziek uit 'Jaws'. Dat doet hij samen met sopraan Lilian Farahani en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Tijdens de Classical Crash Course krijg je vijf kwartier mooie klassieke muziek te horen en steek je ook nog wat op van de muziek die je overal in terug hoort: van jazz tot elektronica, van pop tot EDM. De eerste twee edities van Classical Crash Course vonden plaats in Felix Meritis.

Ensemble uit het Nederlands Philharmonisch Orkest
Lilian Farahani, sopraan
Leon Berendse, fluit / presentator
Saskia Viersen, viool
Tessa Badenhoop, viool
Laura van der Stoep, altviool
Anjali Tanna, cello
Luis Cabrera Martin, contrabas

View event on Facebook

Line-up

Zonnehuis

    How to get to Zonnehuis

    Zonnehuis is on Zonneplein 30a in Amsterdam North. Parking is free around this monumental building. The closest ferry to Zonnehuis is the NDSM-werf ferry. From there you can take a cab or bicycle, both getting you to the venue in about 10 minutes.

    Paradiso Programme

    What's on