Programma
Website

Cease Fire Now!

Cease Fire Now!

woensdag 15 november 2023

woensdag 15 november 2023

In Melkweg

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:00

Dit evenement vindt plaats in de Melkweg

Melkweg en Paradiso organiseren voor en met Save the Children een benefietconcert voor kinderslachtoffers van oorlogsgeweld.

Het nieuws en de beelden die sinds begin oktober uit de Gazastrook tot ons komen, maken veel emoties los. Naast verdriet en woede heerst ook een groot gevoel van machteloosheid. Daarom organiseren Melkweg en Paradiso een avond om samen te komen met anderen die ook iets willen betekenen voor de meest onschuldige burgerslachtoffers van deze oorlog: kinderen. 

Geefdoel

De gehele opbrengst zal gaan naar de kindernoodhulp van Save the Children in Gaza.

Nog nooit is een kind een oorlog begonnen. Toch zijn juist kinderen nu de dupe van het oorlogsgeweld en in Gaza heeft dit geweld geleid tot een humanitaire ramp. Bijna de helft van de Gazanen is jonger dan 18 jaar. Meer dan 4.500 kinderen zijn al gedood en nog 1.270 kinderen vermist. Nog eens 43 kinderen zijn gedood op de bezette Westelijke Jordaanoever en 31 kinderen in Israël. Voor de kinderen die overleven zijn er ernstige gevolgen voor de geestelijke gezondheid op de langere termijn - ze komen er nooit ongeschonden uit. Een onmiddellijk staakt-het-vuren dat nageleefd wordt door alle partijen is noodzakelijk om levens te redden. Bovendien is er in Gaza per direct een ongehinderde en constante stroom aan essentiële hulpgoederen nodig.

Programma
Het programma bestaat onder meer uit live-optredens, voordrachten en films. Hieronder kan je zien wie er allemaal al bevestigd is. Op een later moment zal het programma nog verder worden aangevuld.

MUZIEK: S10, Froukje, Hang Youth, Sef, Joep Beving, Disco Arabesquo, Gallowstreet en Marmoucha Orchestra

SPREKERS: Mounir Samuel, Maurits de Bruijn, Jerry Afriyie, Taghreed Elkhodary, Rasha (jongerenambassadeur Save the Children) en Pim Kraan

FILM: In de Cinema worden de film 'The Time That Remains' van Elia Suleiman en de korte documentaire 'Kitten of Vluchteling?' van Tina Farifteh vertoond.

EXPO: Print sale i.s.m. Fotolab Kiekie. Deelnemende fotografen: Farren van Wyk, MAryam Touzani, Desiré van den Berg, Melissa Schriek, Lara Verheijden, Lisa Schamle, Sander Coers en David van Dartel. Daarnaast is de speciaal voor dit evenement ontworpen poster van Xaviera Altena te koop. 

PRESENTATIE: Nadia Moussaid

Line-up

Externe locatie

 • Disco Arabesquo
 • Froukje
 • Gallowstreet
 • Hang Youth
 • Joep Beving
 • Marmoucha Orchestra
 • S10
 • Sef
 • Jerry Afriyie (spreker)
 • Maurits de Bruijn (spreker)
 • Mounir Samuel (spreker)
 • Taghreed Elkhodary (spreker)
 • Pim Kraan (spreker)
 • Rasha Al Hosain (spreker)

Koop de poster van Xaviera Altena

Speciaal voor deze benefietavond heeft Xaviera Altena een poster gemaakt. Om thuis in te lijsten of in je raam te plakken, om deze duidelijke boodschap te helpen verkondigen in je omgeving. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar de kindernoodhulp van Save the Children in Gaza.

Koop de poster
Nogmaals

Doneren zonder ticket

Kun je niet komen op 15 november, maar wil je wel doneren aan Save the Children? Dat kan natuurlijk ook. Ga daarvoor via de onderstaande link naar de website van Save the Children en doe een eenmalige of maandelijkse donatie. 

Route naar Melkweg

Melkweg bevindt zich dicht bij het Leidseplein. Vanaf Amsterdam Centraal kun je tram 1, 2 en 5 nemen en uitstappen op het Leidseplein. Vanaf daar loop je de Lijnbaansgracht in en vind je Melkweg aan je linkerhand.

Paradiso Programme

Programma