Programma
Paradiso

Bintangs 50 jaar

Bintangs 50 jaar

zaterdag 26 februari 2011

zaterdag 26 februari 2011

Deze avond staat in het teken van 50 jaar Bintangs. In 1961 richtte Frank Kraaijeveld als zestienjarige de Bintangs op. Vijftig jaar later is hij nog steeds de drijvende kracht achter deze band. Terugkijkend op deze periode zie je veel pieken en dalen waarbij successen en heel veel optredens worden afgewisseld met treurige momenten zoals het overlijden van drummer Kees Brouwer en zanger Gus Pleines. Desondanks heeft Frank altijd de kracht gevonden om door te gaan, daarbij niet gehinderd door trends of hypes. Bovendien wist hij zich te allen tijde omringd door muzikanten die in staat waren het unieke Bintangsgeluid te creëeren.

In een bezetting van "oude" Bintangs worden eerst de Bintangs hoogtepunten uit de periode 1961-1975 gespeeld. Daarna nemen de huidige Bintangs het stokje over om de beste nummers vanaf 1975 tot nu te spelen. Uiteraard zullen ook diverse gasten hun opwachting maken.

Presentatie Live-CD en boek: Een unieke live-cd wordt vanavond aan het publiek gepresenteerd. Deze werd opgenomen eind november in een uitverkocht Brennels Buiten en bevat zowel oud als nooit eerder uitgebracht materiaal. Bovendien kan iedereen kennis maken met het boek: ‘Bintangs Fifty-Fifty, 50 jaar Nederlandse rockgeschiedenis in 50 korte verhalen’. Frank geeft in dit boek een mooi overzicht van gebeurtenissen en anekdotes die je als band meemaakt on the road. Het boek is prachtig geïllustreerd met foto's uit het rijke Bintangsverleden.
Van donderdag 17 februari tot en met zondag 6 maart vindt opnieuw een infiltratie plaats in Paradiso: de installatie Wow! (Write On Wall). Kijk voor meer informatie over de Infiltration Series op

www.paradiso.nl/infiltration

Paradiso Programme

Programma