Programma
Paradiso

Bal der Geweigerden 2014

Bal der Geweigerden 2014

vrijdag 14 maart 2014

vrijdag 14 maart 2014

No Direction Home – liedjes met een verhaal.

Middelpunt van de avond is het boek Bob Dylan Illustrated van tekenaar Theo van den Boogaard, aka Theo Bogart.

Het Bal der Geweigerden wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden.  Aan deze jubileumeditie werken mee:

Theo van den Boogaard wordt al langere tijd gezien als een van de beste striptekenaars van Europa. Zijn stripboeken werden met succes uitgebracht in o.a. Duitsland, België en Frankrijk. Ook zijn laatste werk, Bob Dylan Illustrated, kreeg in die landen lovende kritieken. De illustraties die hij bij zes Dylan-songs maakte worden op een scherm geprojecteerd, waarbij Theo de nummers zingt, begeleid door de band van pianist en arrangeur Jakob Klaasse.

Henkes & Bindervoet. Robbert-Jan Henkes en Erik Bindervoet zijn vertalers, schrijvers, dichters en performers. Zij vertaalden o.a. Ulysses, alle liedteksten van The Beatles en de teksten van Bob Dylan tot 2001. Uit die laatste brengen zij een selectie.

Arzbach, Brunt & Smit. Zij brengen liedjes van de cd Zeilen op een Vreemde Zee. De Dijk-gitarist Nico Arzbach en saxofonist Roland Brunt zorgen voor de muziek, verteller Peter Smit leidt de nummers in.

Jan Stroop is taalkundige en ontdekte in de jaren ’90 het ‘Poldernederlands’. In 1973 schreef hij met Jan Donkers , voormalig leraar te Uden, het boek ‘Bob Dylan bij benadering’.  Het geldt nog altijd al een van de beste boeken die over Bob Dylan zijn geschreven.

JP den Tex. “Jan Piet den Tex is een van deze meest begenadigde singer/songwriters van Nederland.” (Muziekkrant Oor)  Zijn laatste cd heet Storyteller – Live at Le Perron. Over American Tune schreef Maverick Magazine:  "JP den Tex is Dutch, sounds British and sings about America. His music stays with you like the after taste of a quality Bourbon". In 2013 verscheen van JP den Tex het boek Morgen wordt het beter.

 

Paradiso Programme

Programma