Programma
Paradiso

7 Layers sessions met Joseph and Maia, Kelvin Jones, St. Grandson

7 Layers sessions met Joseph and Maia, Kelvin Jones, St. Grandson

zondag 31 januari 2016

zondag 31 januari 2016

Paradiso presenteert 7 Layers sessions in Bitterzoet. Adres: Spuistraat 2, Amsterdam.

7 Layers: Dotan presenteert zijn favoriete singer-songwriter avond.

'7 Layers' staat voor de zeven lagen waaruit onze huid bestaat. Met het afpellen van deze huidlagen kom je dichter bij de 'kern' en daar komen de puurste dingen uit voort. Zo zou muziek ook moeten zijn! Als muzikant leg je je ziel bloot en ben je bereid om persoonlijke verhalen te delen met een grote groep 'vreemden'. Op de '7 Layers' avonden staat deze rauwe aanpak centraal. Een artiest met zijn/haar instrument, eigen liedjes en een authentiek verhaal. Eigenlijk wordt de zaal die avond omgetoverd tot een huiskamer waarin nieuwe muziek ontdekt kan worden. Geen beats, geen overgeproduceerde muziek, maar gewoon echte liedjes en echte verhalen.

“Ik mis in Amsterdam een plek waar je heen kunt gaan, een biertje bestelt en je nog kunt laten verrassen door nieuwe ontdekkingen. Uiteraard kun je agenda's afspeuren en op die manier nieuwe bandjes of artiesten ontdekken, maar het feit dat je naar een avond gaat en eigenlijk niet echt weet waar je naar gaat luisteren, maar er kwaliteit wordt gegarandeerd, vind ik te gek. Op deze avonden wil ik het publiek kennis laten maken met singer songwriters die zij waarschijnlijk nog niet kennen, maar zeker van moeten horen. In een setting waar muziekliefhebbers echt luisteren naar wat de artiesten te zeggen hebben en bereid zijn deze ervaring te delen", aldus Dotan.

7 Layers presenteert met trots: Joseph & Maia, Kelvin Jones en St. Grandson.

Joseph & Maia een singer-songwriter duo uit Nieuw-Zeeland met hele charmante liedjes geïnspireerd door  Ryan Adams, The Staves en Noah Gundersen. Onlangs bracht het duo het debuutalbum ‘Sorrento’ uit dat vol staat met opgewekte folkpop.

Kelvin Jones is een singer-songwriter die met zijn single ‘Call You Home’ vorig jaar een heuse hit op het internet had. Een vriend zette het nummer online en binnen een week hadden duizenden mensen het nummer beluisterd. Nu is heeft de  - in Zimbabwe geboren - Brit een platencontract bij Sony en brengt hij binnenkort een debuutalbum uit. Het jonge talent combineert, indie, folk en blues en maakt hitgevoelige pop, zingt prachitg en begeleidt zichzelf op een akoestische gitaar.

St. Grandson is het muzikale alias van de Belgische singer-songwriter Benjamin Decloedt. Het viertal uit Gent is winnaar van 'de nieuwe lichting 2015' van Studio Brussel en heeft hoge verwachtingen geschept voor in 2016. Al St. Grandson maakt hij dromerige indiepop die doet denken aan Bon Iver,  Ásgeir en Mister and Mississipi. De debuutsingle ‘Midnight Swim’ is uit en een album is in de maak. Vanavond speelt hij solo.

Paradiso Programme

Programma