Programma
Zeppos

30 jaar Zeppos-Café-Chantant

30 jaar Zeppos-Café-Chantant

zaterdag 9 juni 2018

zaterdag 9 juni 2018

In Paradiso

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:00

Een wervelend zangfestijn met hits in alle talen van alle tijden van Rock & Roll tot Operette en van Jazz tot het levenslied; Paradiso wordt deze avond één groot gezellig café.

Sinds 1988 organiseert Kapitein Zeppos zijn café-chantant in de geest van het varieté uit vervlogen jaren van het Antwerpse, Parijse en Amsterdamse uitgaansleven. De eerste liedjes werden gezongen door de gasten van het café maar al snel meldden zich ook professionele zangers en zangeressen aan.  Het aantal thema’s blijkt schier onuitputtelijk. Zomaar een greep; de Liefde, het Hollandse levenslied, Franse chansons, musical, Kerst, Beatles en Rolling Stones, the British Invasion, fifties, filmmuziek, liedjes over Amsterdam en ga zo maar door.

Speciale gasten die vaak hebben meegezongen zijn o.a.: Loes Luca, Paul Groot, Mieke Stemerdink, Marielle Tromp, Annet Malherbe, Kees Prins, Lucretia van der Vloot en Edgar Burgos.

Het Zeppos-Café-Chantant is een inspiratiebron geweest voor o.a. de Hit Club van het Parool en Vic van de Reijts nachten van de 45 toeren. De regisseur Hans Polak maakte in 2003 voor de VARA-televisie over het Zeppos-Chantant de documentaire: “Het Zondags Zangcafé”, nu nog te zien op: www.npo.nl.

Op 4 oktober 2017 ontvingen de organisatoren Claire en Bob van Buren uit handen van burgemeester Eberhard van der Laan de Amsterdamspeld uit erkentelijkheid voor hun bijdrage aan het culturele leven in Amsterdam.

Het Chantant-Orkest: 
Monsieur Jean *Jan Robijns* (Huub van der Lubbe, de Hitklub) - piano
Gert-Jan Blom (het Metropole Orkest) - bas
Christan Muiser (Orkater) - drums
Jac Bico (the Analogues) - gitaar

Bekijk evenement op Facebook
Op zaterdag 9 juni viert Zeppos-Café-Chantant haart 30-jaar bestaan met een wervelend meezingfestijn in Paradiso in Amsterdam.

Cafe Chantant

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma