Programma
Skinny Pelembe 7 Auriane Defert 958x559

Oscar Jerome, Skinny Pelembe, Nabihah Iqbal

Oscar Jerome, Skinny Pelembe, Nabihah Iqbal

donderdag 15 november 2018

donderdag 15 november 2018

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Bekijk het volledige tijdschema van Super-Sonic Jazz Festival hier: www.paradi.so/SSJF2018-timesch...

Oscar Jerome is een Londense singer-songwriter die zijn liefde voor jazz combineert met een hiphop-achtige zang. Als één van de rising stars van de Londense Jazz scene zijn Gil Scott-Heron, George Benson en Jay Dilla nooit ver weg in zijn producties. Hij studeerde korte tijd Jazz gitaar, maar ruilde dat al snel in voor een leven als live muzikant. De single 'Subdued' van zijn meest recente EP 'Where Are Your Branches' was al genomineerd voor 'Track Of The Year' tijdens de Worldwide Awards van Gilles Peterson.

De Zuid-Afrikaanse Skinny Pelembe vormt zijn eigen kwartet: hij produceert, speelt gitaar, zingt, MC'd en weet daarmee een compleet eigen genre te creëren. Laten we het multi-instrumentale psychedelische afro-soul met hiphop invloeden noemen. Dat klinkt vaag op papier, maar is in werkelijkheid een ontzettend lekker geheel.

Aan het eind van deze avond, om 22:00 uur, zal Nabihah Iqbal een show geven, waarvoor Super Sonic Jazz festivalgangers gratis mogen blijven hangen. 
Nabihah Iqbal studeerde geschiedenis en etnische musicology, waarbij ze zich focuste op de Zuid-Afrikaanse harp. Deze kunde combineert de muzikante met verfijnde elektro-pop, new wave synthesizers en wereldmuziek. Het resultaat valt niet te classificeren, maar we kunnen ons het beste vinden in de omschrijving van The Guardian, die Nabihah zowel nostalgisch als onbesuisd nieuw noemt. 

Deze avond is onderdeel van het Super-Sonic Jazz Festival wat plaatsvindt van 14 t/m 18 november in verschillende bijzondere kerken in Amsterdam. Meer informatie over het festival, de algemene Super-Sonic Jazz programmering en het Super-Sonic Jazz label vind je op www.supersonicjazz.nl.

Voor een snel ticketoverzicht van alle shows tijdens het festival klik hier.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Skinny Pelembe
  • Oscar Jerome
  • Nabihah Iqbal
Super Sonic Jazz avond met nieuwe lichting jazz-artiesten, op 15 november in Paradiso

Skinny Pelembe

spit / swallow

Super Sonic Jazz avond met nieuwe lichting jazz-artiesten, op 15 november in Paradiso

Oscar Jerome

Full Ep

Super Sonic Jazz avond met nieuwe lichting jazz-artiesten, op 15 november in Paradiso

Nabihah Iqbal

Zone 1 to 6000

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma