Programma
NPO serie3 Facebook 1200x628px Part in Paradiso

Nederlands Kamerorkest Pärt in Paradiso

Nederlands Kamerorkest Pärt in Paradiso

donderdag 19 april 2018

donderdag 19 april 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

  • Programma met zitplaatsen

Al op jonge leeftijd kreeg Arvo Pärt een piano van zijn moeder. Het instrument had alleen één mankement: de middelste toetsen haperden. Dus Arvo tokkelde maar op de toetsen die het wél deden: de lage basnoten en de hoge registers. Dit contrast tussen dragende en ijle noten werd later de taal waarmee Pärt zich zou onderscheiden van andere componisten. Deze Pärt hoor je terug in Tabula Rasa, een van de stukken die het Nederlands Kamerorkest in Paradiso speelt.

Arvo Pärt is voor het zevende jaar op rij de meest gespeelde levende componist. De in 1935 geboren componist uit Estland weet met zijn minimalistische, maar vooral spirituele muziek, de juiste snaar te raken in deze hectische tijden. Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolić speelt tijdens Pärt in Paradiso ook het stuk Summa. Het werk stamt net als Tabula Rasa uit 1977. Pärt schreef Summa in eerste instantie als koorwerk, maar herschreef het later voor strijkorkest.

Naast twee keer Pärt schitteren muzikaal leider Gordan Nikolić en violist Bas Treub in het Dubbelvioolconcert in d van Bach. 

De presentatie is in handen van Floris Kortie, bekend van het tv-programma Podium Witteman.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma