Programma
Everything

Everything Everything, Jen Cloher e.a. @ Indiestadt

Everything Everything, Jen Cloher e.a. @ Indiestadt

vrijdag 22 september 2017

vrijdag 22 september 2017

In Paradiso - Grote Zaal, Bovenzaal

Zaal open: 18:30, Hoofdprogramma: 19:00

Nieuwsgierige muziekliefhebbers kunnen van 20 tot en met 23 september terecht in Paradiso om de mooiste indiebands te (her)ontdekken tijdens mini-festival Indiestadt. Als doorvoerhaven naar het Hamburgse Reeperbahn Festival in diezelfde week, pikt Paradiso de krenten uit de pap en vult het programma aan met andere smaakmakers. 

Tijdschema
19.00 uur - Loney Dear
20.00 uur - Jen Cloher
20.50 uur - The Babe Rainbow
21.30 uur - Everything Everything
22.35 uur - Chase City

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Everything Everything
  • Jen Cloher

Bovenzaal

  • Loney Dear
  • Babe Rainbow
  • Chase City

Gratis met de Indiestadpas 2017

Dit concert is gratis te bezoeken met de Indiestadpas 2017. Aanmelden is verplicht en kan via de onderstaande link.

Everything Everything
Razendsnelle en hoge zangpartijen, dansbare afroritmes en een flinke portie vrolijke synthesizers is de formule die Everything Everything liet horen op het goed ontvangen debuutalbum 'Man Alive' en deze wordt moeiteloos doorgezet op de twee opvolgers. De Britse artrockers houden zich niet aan regeltjes en combineren moeiteloos experimentele rock met hedendaagse R&B, waarbij ze ongebruikelijke maatsoorten en tempowijzigingen slim toepassen. Naar eigen zeggen zijn de musicologiestudenten, waaruit de band bestaat, vooral beïnvloed door Nirvana, Radiohead, The Beatles, Destiny’s Child en R. Kelly. Klinkt als een match made in heaven.

Maxresdefault 170629 102822

Everything Everything - Can't Do

Jen Cloher
Zet Jen Sholakis met Courtney Barnett en Bones Sloane in een studio en je krijgt het beste wat Australië te bieden heeft op indierockgebied. Jen Cloher bracht in 2013 het album ‘InBlood Memory’ uit, welke een omslag betekende in de folk-carrière die de singer-songwriter tot die tijd opbouwde. Het was het beginpunt voor een meer groovy geluid, waarin zeker ook de invloed van haar vrouw en medebandlid Courtney Barnett terug te horen is. Met haar draait ze ook het succesvolle label Milk! Records. Dit jaar verschijnt het vierde album van Jen Cloher, met ‘Forget Myself’ als eerste voorproefje.

Maxresdefault 81

Jen Cloher - Forgot Myself

Loney Dear

Loney Dear is de eenmansband van de Zweed Emil Svanängen, een getalenteerd tekstschrijver en meester van verfijnde luisterliedjes. Hij maakt troostende folkmuziek, wat met strijkers, onherkenbare geluidseffecten en aanzwellende synths opbouwt tot een heel slaapkamerorkest. Intiem en bombastisch tegelijk.

Loney dear

Loney Dear - Hulls

The Babe Rainbow

The Babe Rainbow is ontstaan toen Jack ‘Cool-Breeze’ en Angus Darling uit Byron Bay elkaar op de middelbare school ontmoetten. Later kwam daar nog Venezolaanse pianist Lu-Lu-Felix Domingo bij en nu is de magische cirkel compleet. Het trio zelfbenoemde hippies uit Australië maakt psychedelische folk met een lekker vertrouwde sixties vibe. Hun langverwachte debuutalbum, geproduceerd door Stu McKenzie van King Gizzard & The Lizard Wizard, zal binnenkort verschijnen.

Babe

Chase City

In eigen land zijn de Australiërs van Chase City al razend populair. Ze gingen al zeven keer op tournee en speelden vele uitverkochte shows in zalen en op festivals. Het nummer 'Surrounded' is een hit geworden en ook in Europa staat de teller van het aantal streams al ruim boven de 200.000. De opgewekte indiepop past prima in het straat van landgenoten San Cisco, The Jungle Giants en Ball park Music.

Chase2

Scarlet Skies

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma