Programma
Past present zero

Dutch Delight

Dutch Delight

dinsdag 23 augustus 2022

dinsdag 23 augustus 2022

Zaal open: 20:00, Zaal sluit: 22:15, Hoofdprogramma: 20:30

Dit programma is onderdeel van Summer Dance Forever. Summer Dance Forever is een internationaal urban dans- en theaterfestival met battles, workshops, performances, feesten en een seminar, waar dansers van over de hele wereld elk jaar in augustus samenkomen in Amsterdam. Verwacht een dansfeest vol battles (popping, locking, waacking, house dance en hiphop), clubavonden, dansvoorstellingen, workshops, films, seminars en nog veel meer... 

In het DeLamar Theater heten wij u welkom om een eclectische mix van hiphop dans uit Nederland te aanschouwen. 

Dalton Jansen  
Danser en choreograaf Dalton Jansen heeft de afgelopen jaren met zijn choreografieën meerdere prijzen behaald. In 2017 heeft hij met The Double Collective Hip Hop Games gewonnen: een grote, internationale wedstrijd in Frankrijk. In 2021 richtte hij zijn eigen dansgezelschap BLACK BIRDS en in datzelfde jaar sleepte hij ook de BNG Bank Dansprijs in de wacht. 

Simon Bus
Twee mannen, ze schuiven over de vloer. Hun torso’s en ledematen verdubbelen zich voor onze ogen en raken in en uit de knoop. In Simons werk gaan sereniteit én relativering samen. Startend vanuit verhalende thema’s brengt hij in zijn creatieprocessen gaandeweg een abstractie die rust geeft en tegelijkertijd uitnodigt tot verontrusting. Breakdancer Simon Bus maakte dit duet samen met b-boy Roy Overdijk. Beiden vouwen ze hun lijf met het grootste gemak alle kanten op: in, uit en door elkaar.

Past, Present, Zero
'Past, Present, Zero’ biedt een unieke mix van dansstijlen en achtergronden, inventieve uitvoeringen en intieme arrangementen. De uitvoering is geïnspireerd door de concepten van verleden, heden en toekomst. De centrale vraag: “hoe beïnvloedt het verleden onze keuzes van vandaag en morgen? Zero Dance Theatre is het eerste Urban Contemporary dansgezelschap van Nederland. Zero brengt een schat aan diversiteit bijeen in een uniek fysiek bewegingsidioom. 

Junadry Leocaria: 'Sugar Coated'
Danseres en choreografe Junadry Leocaria neemt je met haar aangrijpende stuk 'Sugar Coated' mee terug in de tijd van de slavernij. Een ingrijpende solo waarmee Junadry haar voorouders eert en zonder dit te ‘sugar coaten’ de pijn laat zien waar haar voorouders doorheen zijn gegaan. ‘Een ultieme kans om ons gedeelde verleden te erkennen en te omarmen door middel van kunst... Heling voor ieder, zwart en wit.’ Sugar Coated is een solo die ook op andere plekken een sterk statement uitdraagt. De pijn, het verdriet, het onrecht, de onmacht, de strijd. Maar ook de kracht, het doorzettingsvermogen, de creativiteit, de overwinning, de verlichting en het vermogen om te vergeven.

Q&A
Wil je meer weten? Blijf dan na de voorstelling en krijg de kans om de dansers en choreograaf vragen te stellen.  

De voorstelling is inclusief pauze/the show is with intermission included.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

    Choreography by Dalton Jansen

    The Double

    Choreography by Dalton Jansen

    Simon Bus & Roy Overdijk - Febris

    Simon Bus & Roy Overdijk

    Febris

    Zero Dance Theatre - Past Present Zero

    Zero Dance Theatre

    Past, Present, Zero

    Junadry Leocarcia - Sugar Coated

    Junadry Leocarcia

    Sugar Coated

    Paradiso Programme

    Programma