Togo 1

Zitakula, Togo All Stars, Mauskovic Dance Band

Zitakula, Togo All Stars, Mauskovic Dance Band

zondag 24 september 2017

zondag 24 september 2017

In Tolhuistuin - Tuin

Zaal open: 14:00, Hoofdprogramma: 15:00

Door politieke onrust en visumproblemen lukt het Togo All Stars niet om naar Nederland te komen, hun hele eerste buitenlandse tour is afgezegd. Op deze korte termijn lukt het ons niet om een volwaardige vervanger te vinden en dus hebben wij het hele programma afgelast. Zie hier voor meer informatie over de afgelaste tour van Togo All StarsJe kunt je kaarten retourneren via Ticketmaster.nl. Kaartkopers ontvangen bericht per e-mail.


Live: Zitakula, Togo All Stars, The Mauskovic Dance Band en Arp Frique

Dj's: PushinWoods Soundsystem, Mr Mendel, Kumasi, Mano o Mano, Roel de Boer en KC the Funkaholic


Zitakula
Het Amsterdamse Zitakula heeft in de Brusselse zangeres Sandy Miessi Bakomi een nieuw gezicht en een nieuwe stem gevonden. Sandy's Congolese roots sluiten naadloos aan bij Zitakula's mix van West-Afrikaanse funk, soul en psychedelische rock. Hypnotiserende afrobeat, harde raps en beukende blazers worden op de nieuwe plaat afgewisseld met swampfunk, warme soul en psychedelische rock.

Togo All Stars
Ongeveer halverwege tussen Accra in Ghana, waar de highlife in de jaren 50 is ontstaan, en Lagos in Nigeria, waar Fela Kuti zijn afrobeat begon, ligt de hoofdstad van Togo: Lomé. Ook niet ver is Cotonou, de thuishaven van Orchestre Polyrythmo. Je krijgt een beeld van de muzikale invloeden van Togo All Stars, een van de belangrijkste bands uit Lomé. Voeg daar een kenmerkend Togolees geluid aan toe, doordrenkt met afrofunk en voodoo ritmes. En dat voodoo is serious business in Togo. Voodoo kwam mee met de slavenhandel naar het Amerikaanse continent en had daar een vergaande invloed op de hedendaagse muziek. Iedere voodoo god heeft zijn eigen ritmes,  beats en melodieën die we nu terughoren in jazz, salsa, tango, blues en funk. Maar wil je de oorsprong horen, dan moet je naar Togo.

The Mauskovic Dance Band
Na twee jaar touren met Jacco Gardner en Eerie Wanda was Nicola Mauskovic toe aan een nieuw project. Een aantal maanden met vrienden in de studio resulteerde in The Mauskovic Dance Band, een mix van 70s afrobeat, Colombiaanse cumbia en vroege jaren 80 New York no-wave (denk ESG en Liquid Liquid).

Arp Frique
Het idee voor deze tropische mengelmoes van verschillende tropicalia stijlen werd geboren toen Arp Frique als dj er al snel achter kwam dat de muziek die hij draaide nooit live te zien was. Van William Onyeabor tot Chic en van Kaapverdische boogie tot Surinaamse Funk. Het lag op z’n draaitafel, maar nooit vond hij een band die deze sound op het podium bracht. Hij leerde deze tropische muziekstromingen kennen doordat hij werkte in een Caribisch Restaurant in Rotterdam en niet veel later Toko MC in Amsterdam runde. Als producent was Arp Frique, samen met zijn kompaan Djosa, initiator van het met een Edison Jazz Award genomineerde album van Ronald Snijders. Op het album werd de fluitist ondersteund door musici als Avisai Cohen, Ed Motta, Orlando Julius en Basekou Kouyate. Het album inspireerde Arp Frique tot het maken van een eigen plaat die begin 2018 wordt verwacht, een plaat die op de dansvloer tot leven zou moeten komen. De eerste single (ism de Paradiso Vinyl Club) wordt op 21 oktober tijdens Felabration - ADE gepresenteerd. Hierop een samenwerking met Orlando Julius (Kamajo) en een onvervalste tropicalia discoklapper onder de titel African Reggae Disco. 

Samenstelling band:
Arp Frique - guitar/arp
Gianna Tam - vocals/percussion
Julia van de Ketterij - vocals
Americo Brito - vocals
Jasper Cremers - guitar/arp/vocals
Alex Figueira - drums/vocals
Glenn Gaddum - keys
Lesley Joseph - bass/steelpan


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Tuin

  • Zitakula
  • The Mauskovic Dance Band
  • Togo All Stars
  • KC the Funkaholic
  • DJ Roel de Boer
  • Kumasi
  • PushinWood Soundsystem
  • Mr. Mendel

Gratis met de Ticket to the Tropics-pas 2017

Dit concert is gratis toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2017. Pashouders hoeven zich niet van tevoren aan te melden. 

Zitak

Frenzy

Togo allst

Way Out Of Sadness

Mausko

Analog Fruit

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma