Programma
Zitakula band

Zitakula + The Gumbo Kings

Zitakula + The Gumbo Kings

donderdag 7 december 2017

donderdag 7 december 2017

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 20:00, Voorprogramma: 18:30, Hoofdprogramma: 21:00

Na een aantal drukke jaren toerend langs vele festivals bracht Zitakula in april 2017 dan eindelijk debuutplaat ‘Oasis’ uit, die ze dezelfde maand presenteerden in een uitverkochte kleine zaal van Paradiso. Met de Brusselse zangeres Sandy Miessi Bakomi heeft de band een nieuw gezicht en een nieuwe stem. Sandy's Congolese roots sluiten naadloos aan bij Zitakula's mix van West-Afrikaanse funk, soul en psychedelische rock. Hypnotiserende afrobeat, harde raps en beukende blazers worden op de nieuwe plaat afgewisseld met swampfunk, warme soul en psychedelische rock. Na een zomer van veel live spelen presenteert de band op 7 december een nieuwe single, 'Oiseaux', uitgebracht door Paradiso Vinyl Club

Bandleden Zitakula:
Sandy Miessi Bakomi (zang)
Luc Janssens (trompet & percussie)
Wolf Bierens (alt saxofoon & shekere)
Mark Oomen (tenor saxofoon, gitaar & conga's)
Camiel van Zilfhout (gitaar)
Mathijs Boom (toetsen)
Pieter Wolter (bas)
Robbert Jaspers (drums)

Voorprogramma: The Gumbo Kings
DJ Discos Horizontes

Als support treden The Gumbo Kings op. Deze vijf heren mengen de groove van New Orleans Funk met de gruizigheid van Delta Blues en de melodie van Memphis Soul. Ze zijn jong, maar speelden al met verschillende bands over de halve wereld, van de VS tot in Italië. In deze band zit al hun passie voor de muziek van de Zuidelijke VS.

De mannen van Discos Horizontes komen platen draaien voor en na de show. Ze vinden elkaar in hun voorliefde voor alles wat oud, funky en psychedelisch is: van Afrobeat tot cumbia, van reggae tot Turkse psych en Thaise funk.

Tijdschema
20.00: DJ Discos Horizontes
20.30: The Gumbo Kings
21.10: Zitakula
22.45: DJ Discos Horizontes


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Zitakula
  • The Gumbo Kings
  • Dj Discos Horizontes

Gratis met de Ticket to the Tropics-pas 2017

Dit concert is gratis toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2017. Pashouders hoeven zich niet van tevoren aan te melden. 

Paradiso Vinyl Club Flexidisc

Tijdens dit concert releast Zitakula in samenwerking met de Paradiso Vinyl Club de single 'Oiseaux' op een speciale flexidisc. Dit is niet meer dan een vel plastic, waar een nummer op geperst is. Vroeger stuurden muziektijdschriften en fanzines vaak een nieuwe single mee als flexidisc, deze uitgaves zijn erg populair onder verzamelaars. 

Zitakula band
Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma