Persfoto Wouter Hamel 4

Wouter Hamel

Wouter Hamel

vrijdag 3 mei 2019

vrijdag 3 mei 2019

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Wouter Hamel plaatst zijn muzikale bakens op de plek waar jazz en pop elkaar ontmoeten. Met zijn succesalbums 'Hamel' en 'Nobody’s Tune' brak Wouter Hamel afgelopen decennium door in Nederland, Duitsland, Japan en Korea. Met het nieuwe album ‘Boystown’, dat zal verschijnen op 5 mei, keert hij terug naar de plek waar zijn muzikale hart ligt. Het nostalgische maar tevens aangescherpte geluid van ‘Boystown’ vormt een geschikte match met de warme, jazzy stem van Hamel.  

‘Boystown’ is een bandproject zonder externe producers of arrangeurs, waaraan Hamel en zijn pianist Thierry Castel in afzondering gewerkt hebben. Ze creëerden een muzikale wereld die zich uitstrekt van vroege Brian Wilson orkestraties tot melancholische Scorsese sferen. ‘Boystown’ gaat over voornemens en verlangens en de single ‘Live It Up’ klinkt als de titeltrack van een filmklassieker.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Wouter Hamel
Hqdefault 181106 123115

Breezy

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma