Programma
Paradiso

Workshops Juste Debout

Workshops Juste Debout

maandag 3 februari 2014

maandag 3 februari 2014

Paradiso en Summer Dance Forever presenteren Workshops Juste Debout in de Theaterschool. Adres: Jodenbreestraat 3, Amsterdam.

Leer van de beste dansers! Je leert nieuwe choreografieën, moves en battle skills van de beste dansers van de wereld. Je kunt kiezen uit workshops house, popping, hiphop en locking.

18.30-20.00 Tatsuo (house)
18.30-20.00 Djidawi (popping)
20.15-21.45 MarQuest (hiphop)
20.15-21.45 Jimmy Soul (locking)

Onderdeel van de Juste Debout battles op zondag 2 februari 2014.

Tatsuo (house)
Tatsuo is een Japanse house danser, lid van de Glass Hopper crew. Hij is niet alleen populair in zijn eigen land, hij speelt ook een belangrijke rol in de dans scene wereldwijd. Hij is geweest in China, Taiwan, Korea, Hong Kong, Singapore, Duitsland, Frankrijk, Italie, Tsjechie, Ukraine, Engeland en Nederland om zijn werk en kennis te delen in uitzonderlijke lessen en workshops. Zijn unieke stijl zorgde ervoor dat hij grote battles overal in de wereld won, zoals ‘Street Dance Kemp Europe Czech Republic’, ‘Funkin Stylez Germany’, ‘Give it up Italy’, ‘Cercle underground Paris’, ‘Supreme cercle underground Paris’ , ‘World Dance Colosseum Japan’, mailto:%E2%80%98Dance@Live">‘Dance@Live Japan’, ‘Japan Dance Delight VOL.15’ and ‘Juste Debout Japan’…

Djidawi (popping)
Djohar Djidawi is een Franse popping danser. Hij ontdekt breakdance op jonge leeftijd en begint door zijn voorbeelden na te doen, voordat Lhacen Mustapha heb de basis bijbrengt. Later verrijkt hij zijn dans door de ontmoetingen die hij heeft met een aantal van de beste dansers : Bruno Falcon (danser en choreograaf voor Michael Jackson), Thony Maskot (oprichter van de Training School Kim Khan), Walid Boumhani (danser en choreograaf voor Montalvo), Véronique Teindas (internationaal danser en choreograaf), Company Melting Spot (stage bij hun Instructor Training). Hij bezwijkt aan de charme van de dans die op dat moment ‘smurf’ heette en nu bekend is als popping. Zijn doel boven alles is om van zijn passie zijn werk te maken en om te groeien en ontwikkelen in de danswereld. Hij maakte ‘waves’ zijn specialiteit; door zijn harde werk kan hij sommige delen van zijn lichaam flexibeler bewegen en heeft hij een uitzonderlijke flow in zijn bewegingen. Daardoor wint hij vele choreografie wedstrijden en vergaart hij roem in verschillende battles: ‘Street Dance Kemp- Member of the French Team with Légion X crew’, ‘Urban Explosion-Portugal’, ‘Be street Battle-Paris’, ‘Time Machine-Sweden’, ‘Dance Evolution-France’, ‘Eurobattle-Portugal’, ‘Dance as you are-Russia’, ‘Nothing 2 Looz-France’, ‘Get Down-France’. Djidawi is ook vermaard als danser en performer. Met 59760 Company in ‘Folizicale’ (Rencontres urbaines de la Villette-France) en daarna ‘Sectizicale’, naast Impact Company in ‘El mekhtoub’, en tussen ‘Salah and friends’ in Nederland. Hij treed op in shows van artiesten als NTM en Martin Solveig, en voor beroemde merken: Lexmark, Adidas, Reebook, Wrung, Footlocker en Chrysler. Zijn vele ervaring als danser en choreograaf brengen hem grote erkenning in de hip hop danswereld van vandaag de dag. Daarom wordt hij regelmatig gevraagd als jurylid voor grote evenementen en wordt hij uitgenodigd om zijn kennis te delen in workshops over de hele wereld (Frankrijk, Polen, Zweden, Italië, Spanje, Griekenland, Ukraine, Brazilië, Rusland, Portugal, Luxemburg…).

MarQuest (hiphop)
MarQuest is een van de hip hop dans pioniers, een befaamde hip hop dansleraar en lid van de legendarische Misfitss dans crew uit Brooklyn, naast geweldige dansers als Rubber Band, Prancer, Peek a Boo en Kito. Hij draagt zijn kennis over door danslessen en workshops en hij heeft een uitgebreid begrip en veel ervaring in de underground dans scene. In 1989-1990 toerde hij de wereld rond met hip-house groep Technotronic, met optredens bij Saturday Night Live en de Arsenio Hall Show en als voorprogramma van Madonna’s Blonde Ambition Tour. Hij toerde ook met hip hop’s dynamische duo EPMD en verscheen in een aantal van hun video’s. In 1991 maakte hij een choreografie voor en trad op met Mariah Carey voor de MTV Music Awards en de Emotions video. Een jaar later kreeg hij erkenning als belangrijke hip hop danser door zijn verschijning in de PBS documentaire ‘Wreckin’shop: Live from Brooklyn’, geregisseerd door vooraanstaand regisseur Diane Martel. De documentaire filmt hip hop en house dansers van Mop Top Crew en Misfitss Crew in New-York en vangt zo de sfeer van de hoogtijdagen van hip hop dans begin jaren negentig. En daarmee is het een belangrijke getuigenis in de hip hop dans geschiedenis.

Jimmy Soul (locking)
Jimmy Soul is een Franse locking danser. Hij begon met dansen toen hij nog klein was, en verrijkte zijn dans met ervaringen en inspiraties die hij vond in muziek videos, zoals die van Michael Jackson, en televisie series uit die periode: « Het resultaat was een mix van wat ik onthouden had en wat mijn lichaam voelde ». Het was pas in 1996 dat hij locking per toeval ontdekte, toen de Duitse groep Flying Step optrad op een Frans festival en vooral de prestaties van de danser ‘Amigo’, die zijn aandacht greep. Hij identificeerde zich met deze dans en probeerde om de manier van bewegen te reproduceren, een ware zoektocht waarbij hij gesteund werd door mensen als de Aktuel Force crew (Gabin, Fox, Karima). Hij ontmoet Junior Almeida en de Boogie Lockers in 2002, een beslissend moment voor hem, omdat hij alle locking basics leert. Ook onmoet hij P.lock, die een partner in dans wordt en zijn doelen, zijn belangstelling, zijn honger om te winnen en succes te bereiken deelt. Jimmy ontmoet vele andere belangrijke mensen onderweg, zoals Don Campbell, Greg Campbell, Sugar Pop… Uiteindelijk richt hij in 2006 zijn eigen groep op met zijn vrienden (P.lock, Skalup, Hakim, Nordine, Oscar, Charlie). Gezamenlijk zetten ze een show in elkaar die geheel gewijd is aan locking, ‘Keep it funky’, en reizen door Frankrijk om deze dansvorm beter bekend te maken. Zelfs nadat hij zich in meerdere shows en battles heeft onderscheiden, blijft zijn ambitie om deze dansvorm te laten evolueren en om te vechten voor zijn ontwikkeling en invloed.

Paradiso Programme

Programma