Programma
Paradiso

Women in Paradise

Women in Paradise

maandag 21 mei 2012

maandag 21 mei 2012

Bekende en niet perse bekende vrouwen staan in de spotlight tijdens Women in Paradise: een maandelijkse talkshow van Paradiso over en met getalenteerde vrouwen. Women in Paradise gaat over vrouwen die opvallen, die uit de pas lopen; kortom, eigenwijze vrouwen met overtuiging. Gastvrouwen Marynka Nicolai-Krylova en Tyche van Bommel praten met ze over talent en ambitie en de inspiratiebronnen in hun werk en leven. De interviews worden afgewisseld met muzikale intermezzi.

Gasten zijn: Zazi (meiden trio), Susan Jane (singer/songwrighter), Masha Ru (fotografe/mathematicus) en Leyla Cinibulak (antropoloog en docent weerbaarheid)

Fris, speels en sprankelend: het Nederlandse trio Zazí laat klanken van onder meer accordeon, ukelele, cello en piano over elkaar buitelen in een verleidelijk repertoire met een intiem maar internationaal karakter. Samen met prachtige, meerstemmige zang ontstaat een geheel nieuw geluid. Zazí trad met groot succes op in Europa, Canada en de VS en speelde in eigen land voor niemand minder dan de Koningin. Het aanvankelijk Franse repertoire breidde zich allengs uit naar een bonte verzameling betoverende liedjes in allerlei verschillende talen, gespeeld op een breed scala aan instrumenten.

www.triozazi.nl

Susan Jane volgt bezingt met haar soulvolle stem en akoestische gitaar haar zoektocht naar waarheid. Haar songs gaan over de hunkering naar de stilte in het oog van de storm.

www.susanjane.nl

Masha Ru (1984, Rusland) behaalde haar PhD in de "Wiskunde van Beeld" aan Technische Universiteit Eindhoven en tegelijkertijd haar diploma aan de Fotoacademie Amsterdam. Masha is gespecialiseerd in modefotografie en onderzoekt de mogelijkheden om wiskunde en fotografie samen te brengen in combinatie van kunst en technologie, Masha doet momenteel een art-in-residency bij het Bookstoreproject in Amsterdam.

masharu.nl

Leyla Çinibulak (1974) is antropoloog, trainer weerbaarheid en projectleider. In 2010 richtte zij Powerfields op, www.powerfields.nl. Vanuit Powerfields geeft zij trainingen aan meisjes in het basisonderwijs, tienermeiden en vrouwen. Naast antropologie is haar grote passie meiden en vrouwen te trainen hun kracht te voelen en die weer sterker te maken.

www.movisie.nl

De talkshow duurt van 18:30 tot 19:30. Daarna zal DJ Goldfinger draaien en is er de mogelijkheid om met de presentatrices, de gasten en de artiesten informeel te spreken.

Meer informatie: www.womeninparadise.nl

Paradiso Programme

Programma