Programma
Paradiso

Women in Paradise

Women in Paradise

Tuesday 11 March 2014

Tuesday 11 March 2014

Vrouwen staan in de spotlight tijdens Women in Paradise: een feestelijke avond ter ere van Internationale Vrouwendag. Gastvrouw Marynka Nicolai-Krylova ontvangt een podium vol wilde vrouwen uit heel Europa, met o.a. Aquaaerobika (Sasha Frolova), Mieke van Veen, Desta Deekman, Nosoyo, CUT_, Michaja, dj Christal Empire, tapdanseres Marije Nie en een talkshow o.l.v. Sabrina Starke, Marisa Lisse en Mara Michels.

Ben je in het bezit van de CJP-pas? Dan kun je een kaart kopen met €2,00 korting. Klik hier voor informatie en kaarten.

Talkshow ‘What is your story?’
Talkshow voor vrouwen en door vrouwen. Elke vrouw heeft een droom en een route die zij wil volgen, en aan elke route hangt een verhaal. Wat zijn jouw dromen, doelen, passies en wat inspireert jou? Wat is jouw route en wat is jouw verhaal?
De hosts zijn Marisa Lisse (social media specialist), Sabrina Starke (singer/songwriter with a social mission) en Mara Michels (personal branding coach & consultant).

Aquaaerobika (Sasha Frolova)
Aquaaerobika is een project van Russische kunstenares Sasha Frolova, waarin ze beeldende kunst en performances samensmelt met elektronische muziek. Electro-pop, 8bit, disco-house en futuristische opblaasbare latex kostuums vormen samen een levendige pop-art show. Sasha presenteert zichzelf in de show als een virtuele zangeres, een geanimeerde supervrouw uit de toekomst met bijzondere gaven. Voeg daar de dansers in avantgarde kostuums met gigantische opblaasbare decoraties aan toe, en de hele show verandert in één grote,  bewegende sculptuur.

Facebook Aquaaerobika

Mieke van Veen
Geïnspireerd door oude helden als Neil Young, Joni Mitchell, Lou Reed en Jimi Hendrix pikt Mieke op haar vijftiende de gitaar op en begint liedjes te componeren. Als ze eenentwintig is neemt ze haar eerste demo op in Londen. Sinds 2010 staat Mieke solo op de planken. Eerst vooral in kleine muziekcafe's als een troubadour, later ook in kleine theater- en huiskamersettings en op grotere podia. Zo speelde ze drie zomers op het rondreizende theaterfestival De Parade. Haar debuut album verschijnt begin 2014.

Website Mieke van Veen
Facebook Mieke van Veen

Desta Deekman
Desta Deekman is danser, dansdocent, choreograaf en regisseur, opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en in Senegal. Als danser heeft ze zich ontwikkeld in diverse stijlen, van hiphop tot ballet en van jazz tot moderne dans, en heeft ze met vele choreografen gewerkt, zoals Monique Duurvoort, Vincent Riebeek en Nita Liem.
In haar stukken vormt authenticiteit altijd het uitgangspunt, ze creëert sterke beelden die zowel voor persoonlijke als artistieke groei zorgen en haar aanpak stimuleert artiesten om hun maximale potentieel te bereiken.

Website Desta Deekman

Nosoyo
Nosoyo is een duo dat alternatieve pop maakt, waarbij drums en zang de basis vormen voor hun sfeervolle en energieke liedjes. Donata Kramarz en Daïm de Rijke zijn deels in Amsterdam en deels in Berlijn gehuisvest. Ze hebben beiden meegewerkt aan verschillende muzikale projecten, als Barry Hay and The Flying V’s en Über-Ich. Het debuut album gratis te downloaden op www.soundcloud.com/nosoyo

Website Nosoyo
Facebook Nosoyo

CUT_
CUT_ is een eletronische act die gebruik maakt van live compositie en geloopte vocalen, waarbij iedere show dus anders is. Opgericht door Sebastiaan Dutilh en Belle Doron, was het oorspronkelijk de bedoeling om er een eenmalig optreden van te maken. Wegens succes liep het anders en nu wordt de live show zelfs aangevuld met visuals van Hidde de Jong. Als hun inspiratie noemen ze Mount Kimbie, Burial, James Blake en The Knife, maar ook Lamb, Massive Attach en dj Shadow.

Facebook CUT_Michaja
De 17 jarige Michaja komt al sinds jongs af aan in aanraking met muziek en creativiteit, op haar derde begon ze met viool spelen en inmiddels is ze bezig met haar debuut EP samen met haar band. Haar geluid bevat invloeden van pop, rock, indie, funk en soul.

Facebook Michaja

Dj Christal Empire
Christal Empire is een dj met een eigen unieke stijl. Op haar vijftiende begon ze met old-skool hiphop, r’n’b classics en house, tegenwoordig mixt ze zonder moeite alle denkbare stijlen aan elkaar. Haar kracht ligt, naast haar mooie verschijning en energieke uitstraling, in dat ze het publiek haarfijn aanvoelt en daardoor altijd garant staat voor een perfecte sfeer, waarin feestgangers gegarandeerd los gaan. Haar motto luidt niet voor niets: "ga los of blijf thuis!".

Facebook dj Christal Empire

Marije Nie - tapdans
Marije is muzikant met haar voeten; een dansende percussionist. Ze heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een uitermate virtuoze en experimentele tapdanseres. Daarbij werkt ze samen met muzikanten en kunstenaars van uiteenlopende disciplines: jazz, klassieke- en elektronische muziek, improvisatie, theater, dans, film en beeldende kunst. Haar tap is een symbiose van muziek en dans; het ritme dicteert de beweging en de beweging bepaald het geluid. Ze is aldoor op zoek naar nieuwe mogelijkheden en staat altijd open voor nieuwe muziek en dans-combinaties. Haar meest recente project is de film One Million Steps – a tap dancing adventure die in 2014 verschijnt, gefilmd in Istanbul en Gezi Park voorafgaand aan en tijdens de protesten van het afgelopen jaar.

Website Marije Nie

Paradiso Programme

Programma