Paradiso

UITMARKT - PARADISO PRESENTEERT

UITMARKT - PARADISO PRESENTEERT

28 aug 2010

28 aug 2010

Paradiso presenteert een dag vol met showcases van organisaties die in Paradiso hun bedding hebben gevonden. Denk aan de Grote Prijs van Nederland, Liefde in de Stad, Rocket Cinema en Marmoucha. Maar er is nog veel meer! Hoewel de meeste mensen Paradiso vooral kennen als poptempel, biedt het ook een podium aan (bijvoorbeeld) moderne dans, poëzie & literatuur, computerart en beeldende kunst. Speciaal voor de Uitmarkt brengt Paradiso al deze initiatieven voor één keer bij elkaar.

12.00 uur: De Grote Prijs van Nederland presenteert… Eefje. Eefje klinkt luchtig, maar ook melancholisch, eigenzinnig en dromerig. Winnares van de Grote Prijs van Nederland 2009 in de categorie singer/songwriter.

12.30 & 13.30 uur: Marmoucha presenteert… Ik? Akil! Aangenaam. Aan de hand van foto's vertelt muzikant Akil Lamdahhi in deze muziektheatervoorstelling over de avonturen die hij beleefde in de 40 jaar dat hij in Nederland verblijft.

13.00 & 16.00 uur: Liefde in de stad presenteert… Benchellal. Speciaal voor de Uitmarkt een Liefde in de Stad-preview: een sprookjesachtige performance waarbij een zangeres (met enorme jurk) tot een visueel spectaculaire installatie transformeert.

14.00 uur: Rocket Cinema presenteert… ‘The General’ (Buster Keaton). DJ Dirk Diggler voorziet een ingekorte versie van The General van Buster Keaton van een nieuwe soundtrack.

14.30 & 15.30 uur: Paradiso Melkweg Productiehuis (PMP) presenteert…… LPG met DeSpeech. Het tastbare bewijs dat de Andy Warhols van de vorige eeuw nog bestaan. Totaalpop anno 2010!

15.00 uur ZO! cultuur Zuidoost presenteert… Ghana Cultural Music Group. De Ghana Cultural Music Group is een dansformatie bestaande vier master drummers en de acht dansers die garant staan voor een opzwepend spektakel waarbij stilzitten haast onmogelijk is.

16.30 & 17.30 uur: Likeminds presenteert… Bloed op de dansvloer. Sarah is actrice, maar werkeloos. Omdat er brood op de plank moet komen, gaat ze werken bij een klein postsorteerbedrijf waar ze leert over liefde, dood, loslaten en verdergaan. En over zichzelf.

17.00 uur: I Like To Watch Too presenteert… ‘i can ride a horse whilst juggling so marry me’ van Jan Martens en ‘STRIP|DANCE’ van Gaia Gonnelli. Twee hoogtepunten van I Like To Watch Too 2010. Een voorstelling met vijf jonge danseressen balancerend op de scheidslijn tussen meisje en vrouw en de solovoorstelling STRIP|DANCE.

18.00 uur: Spin Off presenteert… Battle Of The Year. Breakdancecrews uit de Benelux laten zien dat ze recht hebben op een van de felbegeerde finaleplekken in Battle Of The Year.

18.30 uur: De Grote Prijs van Nederland presenteert… Dret & Krulle. Dret & Krulle begonnen hun carrière in de Vaderloze Troepe, maar maakten als duo een echt grote stap door de Grote Prijs van Nederland 2009 in de categorie hiphop te winnen.

19.00 uur: The Night of the Unexpected presenteert… Lunapark. De muziek van Lunapark staat voor spanning, het avontuur, de pret, de onverwachtse bochten, de snelle loopings en het uitzicht op de blauwe lucht.

19.30 uur: Pera presenteert… Tarhana. Tarhana is een avontuurlijke multinationale band uit Amsterdam die experimenteert met een breed scala aan muzikale texturen. Van ambient soundscapes tot pulserende funky dance grooves.

20.00 uur: RE: Definition presenteert… poetry by the pound. RE: Definition brengt een poetryprogramma met een mix van dichters die hun blogs, Tweets, SMS-jes, columns, raps, Word-documenten en andere losse blaadjes op verschillende manieren voordragen.

20.30 uur: De Grote Prijs van Nederland presenteert… The Cosmic Carnaval. The Cosmic Carnival schotelt ons een inventieve potpourri van invloeden voor, die staat als een huis en klinkt als een klok. Live schijnt de formatie bovendien ook een flink feestje te kunnen bouwen.

21.00 & 21.30 uur: LaZiz presenteert… LaZiz Dance. LaZiz is slang voor ‘smakelijk’ in het Egyptisch en dat is precies waar het LaZiz om te doen is: smakelijke muziek uit het Midden Oosten combineren met heerlijke grooves uit Noord-Afrika.

21.30 uur: De Grote Prijs van Nederland presenteert… Pitto. Door artiesten als like Laurent Garnier, Dubfire en Karotte wordt hij geprezen om zijn ‘superior mastery of climax-building’ en zijn on-Nederlandse soulfulness.

12.00 – 22.00 uur: doorlopend / Palais Paradiso presenteert… Dancing Marathon: ‘We can do it, at least I can’. In deze film danst Dekker, samen met partner Kristian de la Riva, dertien uur lang op één zelfde nummer. Deze performance is gebaseerd op de oude dansmarathons uit de jaren ’20 en ’30.

12.00 – 22.00 uur: doorlopend / Paradiso presenteert… Een doorlopend videoprogramma over de manier waarop Paradiso de hedendaagse cultuur in vernieuwende formats en programma’s onder de aandacht weet te brengen van een breed publiek. Met beelden van o.a. Inktvingers, 5 Days Off, Sonic Acts en Kindred Spirits.


Paradiso Programme

Programma