Budgie parrots budgerigars birds blue green

Toren van Babel: Carel ten Cate

Toren van Babel: Carel ten Cate

zondag 14 oktober 2018

zondag 14 oktober 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 10:30, Hoofdprogramma: 11:00

Vrienden van V&S: €11,35 // Studenten, CJP of Stadspas: €6,67 // Prijzen inclusief servicekosten
  • Programma met zitplaatsen

De tweede lezing in de serie wordt gehouden door prof. dr. Carel ten Cate. Hij gaat spreken over communicatie bij dieren, de taligheid van vogels, en grammatica. Zijn lezing is getiteld 'Vogelzang en taal'. 

Een groot aantal diersoorten maakt geluiden. Hoe verhoudt dit zich tot onze taal? Is de complexiteit van vogelzang vergelijkbaar met taal? Kunnen vogels grammaticale regels leren? En wat kan vergelijkend onderzoek vertellen over de evolutie van grammatica?

Carel ten Cate is hoogleraar Gedragsbiologie aan de Universiteit Leiden. Zijn specialisme is communicatie bij dieren en in het bijzonder de cognitieve vermogens van vogels.


Toren van Babel
Taal kan verbinden, taal kan scheiden. Taal kan leiden tot beter begrip of juist verwarring veroorzaken. Met taal benoemen, duiden en structureren we de wereld om ons heen. Door middel van taal proberen wij ons met elkaar te verstaan. In de lezingenserie ‘Toren van Babel’ gaan drie wetenschappers in op verschillende facetten van taal en communicatie.

Zondag 13 januari 2019: Carel Jansen - 'Ik denk … een mannetje of drie, vier'


De Taallezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma