Programma
Paradiso Shadows Tereza Ruller web2

The Small Museum presenteert Shadows in Paradise door Tereza Ruller

The Small Museum presenteert Shadows in Paradise door Tereza Ruller

vrijdag 8 januari 2016

vrijdag 8 januari 2016

In Paradiso

Nieuwe expositie in het kleinste museum van Nederland, te zien tot 11 februari 2016.  

De opening van Shadows in Paradise is op vrijdag 8 januari om 20.30 uur. Tijdens de opening is er een speciale performance van Tereza Ruller. Aansluitend is er in de Kleine Zaal een editie van Lost & Found.

‘Exposure to mass media arouses fear. Even if the frightening scenarios are fictional they blind us and make us unable to act. Fortunately, we can train to overcome this stream of dread. Come break the spell of apprehension during an enchanting ritual.’

The Small Museum is het kleinste museum van Nederland, en wellicht - wordt gefluisterd - zelfs ter wereld. Het museum huist in een van de mededelingen kastjes aan de voorgevel van Paradiso, waar vroeger de berichten van de Vrije Gemeente in werden gehangen. Een van deze vitrinekastjes is omgebouwd tot expositieruimte. In dit kleine museum exposeert Paradiso werk in opdracht; kunstwerken die een relatie hebben tot Paradiso of popcultuur in het algemeen. Zie voor meer informatie over The Small Museum: www.thesmallmuseum.nl.

Tweede exposant in het museum is Tereza Ruller (Tsjechië, 1988). Tereza Ruller is ontwerper en beeldend kunstenaar en onderzoekt in haar werk de verbinding tussen performance en grafisch ontwerp. Ze leidt daarbij een eigen onderzoekslab, ‘Action to Surface’, waarin ze de resultaten van haar ontwerppraktijk test.

Met dank aan Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma