Road To Paradiso Tekengebied 1

The Road to Paradiso

The Road to Paradiso

Wednesday 11 July 2018

Wednesday 11 July 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:00

Veel bands die vandaag de dag in Paradiso spelen, zijn ooit gestart op school toen de bandleden bij elkaar in de klas zaten. Vaak gaan er dan veel jaren overheen voordat de band voor honderden uitzinnige fans staat, maar daar is deze avond een grote uitzondering op. Vanavond spelen vier bands van voortgezet onderwijsinstellingen in Amsterdam op het podium van de grote zaal van Paradiso om alvast de smaak te pakken te krijgen.

Dit project is tot stand gekomen op de BOA lab-dag 2016. Hier hebben docenten en leerlingen van Amsterdamse onderwijsinstellingen ideeën ontwikkeld voor samenwerking in cultuureducatie met gebruik van het BOA-netwerk.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Low Profile
  • Orient Connection
  • Time Flies
  • The Plug

Low Profile

In 2012, toen de bandleden nog in groep 7 zaten, richtten zij Low Profile op. De band die voorheen onder de naam de Hoodies ging. Na een aantal jaren oefenen en wisseling van leden was in 2016 hun eerste nummer I’ve got everything afgeschreven. Hierna deed de band mee aan de Amsterdam Muziekprijs en Kunstbende. Bij de eerstgenoemde kwamen ze in de finale. In de muziekklas van de heren werd er een nieuwe drummer en gitarist gevonden. De muzikanten zijn daarna weer begonnen met nieuwe eigen nummers te schrijven. Na bijna een jaar lang zonder naam te hebben gespeeld werd de naam Low Profile geboren.

Orient Connection

Orient Connection bestaat uit een aantal bijzonder getalenteerde leerlingen van Aslan Muziekcentrum. Wekelijks volgen zij een intensief programma met (koor)zang, dans en percussie. De groep begon jaren geleden met een repertoire waarbij etnische traditionele muziek en dans uit Anatolië en het Midden-Oosten het uitgangspunt vormden. Later werd dat uitgebreid met hedendaagse muziek en dans. Doel was en is: een artistiek hoogstaande en energieke productie. De groep treedt dan ook meerdere keren per jaar op.

Hqdefault 180530 165213

Orient Connection

Time Flies

De bandleden van Time Flies vormen een gezellige groep talentvolle muzikanten. Als groep maakt de band, net als Orient Connection, deel uit van de Aslan Academie. De leerlingen van deze talentafdeling van Aslan Muziekcentrum volgen een uitgebreid lessenpakket met masterclasses, workshops en optredens. Zo stond de band bijvoorbeeld al in theater De Meervaart en de Blue Notezaal van het Amsterdamse Conservatorium. Op het repertoire staan onder meer nummers als The Man Who Sold the World (David Bowie) en Human van Rag’n’Bone Man.

The Plug

Sinds anderhalf jaar speelt The Plug, gedreven door hun passie voor muziek, als band op het Vossius. Zowel bij schoolconcerten als evenementen daarbuiten is de band gemotiveerd om bij elk optreden verbetering en plezier aan de muziek te brengen. The Plug speelt een verzameling verschillende stijlen van o.a. soul, r&b, funk en reggae.

Newlite

De band Newlite is ontstaan als schoolband van Cartesius 2. De bandleden zitten daar in het tweede leerjaar en repeteren nu al ruim een jaar samen. In de kelder van school wordt elke vrijdag het instuderen van pop covers afgewisseld met momenten van slappe lach. Newlite heeft al tijdens verschillende schoolactiviteiten op het podium gestaan, maar optreden in Paradiso is voor hen echt een dream come true!

Newlite

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma