Programma
Paradiso

The Nits

The Nits

zaterdag 22 maart 2014

zaterdag 22 maart 2014

"There seems little doubt that were they not so geographically challenged, the Nits would be one of the most widely respected bands in the world today.” -  allmusic.com

Paradiso opent de nieuwe reeks Europese optredens van de Nits. De Nits bestaan 40 jaar en dat is niks bijzonders. De Stones en het orkest van James Last, die bestaan pas lang! Toch is het verschijnen van de 4 cd overzichtsbox '?' aanleiding om stil te staan bij een inmiddels imposant oeuvre.

Met de Nits gaat het, na veertig jaar de wereld over getrokken te zijn, nog steeds goed. 25 albums en duizenden concerten later vullen Henk Hofstede, Rob Kloet en Robert Jan Stips nog steeds clubs en theaters in Europa en daarbuiten, zonder ooit afbreuk te doen aan hun unieke muzikale visie. Er is dus geen reden om dit nu eens uitgebreid te gaan vieren. De Nits gaan doen waar ze al 40 jaar goed in zijn: optreden. De hits als 'In the Dutch Mountains', 'Adieu Sweet Bahnhof' en 'Nescio' en trademark-songs als 'Cars & Cars' en 'Home before Dark' worden gespeeld, aangevuld met een keuze uit het repertoire van ongeveer 350 songs, maar verder doen ze er niks aan. Nou ja, waarschijnlijk een verrassing hier en daar.

En tegen de tijd dat de Nits net zo lang bestaan als James Last, zullen ze zich zeker melden om zich te laten huldigen.

Paradiso Programme

Programma