Paradiso

The Guitar Hero - Hommage aan Paco de Lucia

The Guitar Hero - Hommage aan Paco de Lucia

6 feb 2017

6 feb 2017

Niemand heeft ooit méér betekend voor Flamenco dan Francisco Sanchez Gomez, wereldwijd bekend als Paco de Lucia. Met deze voorstelling brengt de top van de Belgische flamencomuzikanten een eerbetoon aan een bijzonder muzikant en componist.

Onder leiding van Dick van der Harst wordt deze hommage niet alleen een gitaarconcert, maar een uiterst gevarieerde, eigenzinnige en uitgebalanceerde voorstelling waarin alle elementen van de flamenco aan bod komen. Ook de verschillende fases uit het leven van de grootmeester passeren de revue: van het prille, harde zwoegen in Algeciras, over de periode aan de zijde van Camaron de la Isla, zijn internationale doorbraak tot zijn geslaagde missie als vernieuwer van het genre.

Sinds Paco de Lucia is de flamenco onmiskenbaar veranderd en een kunstvorm geworden met internationale weerklank en volgelingen. Maak mee hoe die evolutie in zijn werk ging, hoe deze een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de Spaanse samenleving en vooral hoe Paco talloze jongeren - waaronder de artiesten in deze voorstelling - heeft geïnspireerd.

Alicia Carrasco – zang, Carmen Fernandez – zang, Ana Llanes – dans, Federico Ordoñez – dans, Myrddin – gitaar, Alexander Gavilan – gitaar, Dick Van der Harst - banjo, Ruven Ruppik – percussie, Nathan Daems – fluit, Koen De Cauter – woord.

Programma met zitplaatsen.
Paradiso Programme

Programma