Programma
Tanya stephens

Tanya Stephens

Tanya Stephens

donderdag 1 december 2022

donderdag 1 december 2022

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Met een carrière van meer dan drie decennia is internationaal geprezen dancehall en reggae artiest Tanya Stephens erin geslaagd om een benijdenswaardige muzikale erfenis te creëren.

Tanya Stephens, geboren als Vivienne Stephenson op 2 juli 1973 in Richmond, St Mary, onthulde dat ze haar muzikale talent nooit echt heeft ontdekt. Ze legde uit dat de overgang naar entertainment natuurlijk en moeiteloos was, omdat ze met muziek was opgevoed. Stephens begon eind 1989 op te nemen voor producers Barry O'Hare en Stephen Stewart in de in Ocho Rios gevestigde Grove Music Recording Studio, die later Irie FM oprichtte.

Haar debuutalbum 'Big Things a Gwaan' werd uitgebracht in 1994 en bevatte de grote Yami Bolo en president Brown. Twee jaar na die release volgde haar grote doorbraak. Haar track, 'Yuh Nuh Ready fi Dis Yet' op Dave Kelly's recordbrekende 'Joyride Riddim' lanceerde haar naar de schijnwerpers.

Aan het begin van wereldwijde lockdowns en geannuleerde tours in 2020, bracht Stephens één nummer per dag uit voor de hele maand april. Ze omschreef dat proces lachend als '2020 mi clip never empty!'. Nu, in 2022 werkt ze samen met reggae gigant Tad's Record om een nieuw album uit te brengen met de titel 'Some Kinda Madness'. De eerste single 'Diamonds In The Sun' (met legendes Cedella Marley en Diana King) heeft in korte tijd sinds de release veel lovende kritieken ontvangen van experts en het publiek.

Tanya Stephens vernieuwt haar poëtische licentie en bewijst onomstotelijk dat het in twijfel trekken van haar muzikale vaardigheden 'Some Kinda Madness' zou zijn.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Tanya Stephens
Hqdefault 221021 110941

Tanya Stephens

Diamonds In The Sun

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma