Programma
TAMINO FINAL

Tamino + Dienne

Tamino + Dienne

Thursday 2 March 2023

Thursday 2 March 2023

In Gashouder

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 18:00, Hoofdprogramma: 21:00

De kaartverkoop gaat via MOJO / Ticketmaster

Tamino is een zanger, gitarist en pianist uit Antwerpen die aan het conservatorium in Amsterdam studeerde. Hij komt niet zomaar aan zijn voorliefde voor muziek en shows: op jonge leeftijd heeft zijn moeder hem kennis laten maken met opera en theater. Ook is zijn grootvader is in de Arabische wereld een zeer bekende zanger en acteur. Deze invloeden hoor je allemaal terug in Tamino’s muziek, deze bevat namelijk beeldende composities en elementen van Arabische muziek. 

Zijn titelloze EP uit 2017 bevat singles als 'Habibi' en 'Cigar' die al hoge ogen gooide. Tamino's debuutalbum 'Amir' verscheen in oktober 2018, maar zijn ster was toen al lang rijzende, getuige de vele uitverkochte shows die hij al op zijn cv heeft kunnen zetten. Zijn nieuwste album 'Sahar' kwam op 22 september jongstleden uit, met daarop de singles 'The First Disciple' en 'Fascination'. 

Op 'Sahar' worden Arabische folk en experimentele indierock vermengd met meeslepende orkestrale arrangementen. Tamino gebruikt onder meer de Arabische oed, het instrument van zijn grootvader Muharram Fouad, een van de meest gevierde zangers en acteurs van Egypte. Tamino geeft de oed een nieuwe invulling als een meer 'typisch' indierock-instrument. Gecombineerd met zijn smeulende stem creëert het een gelaagd en beklijvend geluid. Op ‘Sahar’ vallen de romantiek en tragedie van Jeff Buckley samen met een kosmopolitische esthetische gevoeligheid en mengen Europese, Amerikaanse en Midden-Oosterse invloeden zich moeiteloos.

Support act: Dienne

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

  • Tamino
  • Dienne
Tamino - The First Disciple

Tamino

The First Disciple

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Amir

Route naar Gashouder

Dit concert vindt plaats in de Gashouder in Amsterdam: Klönneplein 1, 1014 DD Amsterdam. De locatie is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer.

Paradiso Programme

Programma