Programma
Paradiso

Suede

Suede

vrijdag 29 januari 2016

vrijdag 29 januari 2016

Dit concert is uitverkocht. Er zijn nog wel tickets beschikbaar voor het concert op 30 januari in TivoliVredenburg, Utrecht https://www.tivolivredenburg.nl/nl/agenda/detail/3759/Suede

Suede stond begin jaren negentig aan de wieg van de Britpopgolf die de rest van dat decennium zou beheersen. De band bracht diverse topalbums uit zoals hun debuut ‘Suede’, gevolgd door ‘Dog Man Star’ en ‘Coming Up’. Hiermee behoorde Suede tot een van de grootste en belangrijkste bands binnen de Engelse rockscene totdat ze in 2003 uit elkaar gingen. Sinds 2010 touren ze over de hele wereld en speelden ze op gerenommeerde festivals als Glastonbury en Coachella.


In 2013 bracht Suede langverwacht nieuw materiaal in de vorm van het album Bloodsports. De band komt in januari 2016 met nieuw album genaamd ‘Night Thoughts’. Voor ‘Night Thoughts’ werd Ed Buller weer aangetrokken als producer en werkte Suede met strijkers. De bijbehorende film is geregisseerd door de befaamde fotograaf Roger Sargent.

Het concert wordt een unieke ervaring waar Suede eerst ‘Night Thoughts’ integraal speelt met de gelijknamige film als achtergrond, voordat zij een traditionele tweede set starten met hits uit hun gehele oeuvre.

Paradiso Programme

Programma