Programma
Paradiso

Sonic Acts presents Synchronator workshop

Sonic Acts presents Synchronator workshop

vrijdag 21 februari 2014

vrijdag 21 februari 2014

De Synchronator is een apparaat dat een elektronisch geluid omzet in videobeeld. In 2009 is de Synchronator ontwikkeld door Bas van Koolwijk en Gert-Jan Prins en heeft sindsdien enkele honderden gebruikers, een aantal dat blijft groeien. Workshopdeelnemers krijgen een introductie in de achtergrond, technieken en gebruik van het apparaat voor opname en de mogelijkheden voor live improvisatie. Iedere deelnemer wordt uitgenodigd om met het apparaat te werken en te experimenteren, enige affiniteit met directe interactie tussen beeld en geluid is dus gewenst.
De workshop wordt gegeven door Gert-Jan Prins, Bas van Koolwijk en Tina Frank.

Kaartverkoop Synchronator workshop en Vertical Cinema >>

Vertical Cinema 
Na twee spectaculaire en uitverkochte vertoningen tijdens het Internationale Film Festival Rotterdam komt Vertical Cinema nu naar het Stedelijk Museum in Amsterdam, van donderdag 20 tot en met zondag 23 februari. Sonic Acts, een stichting gelieerd aan Paradiso, produceerde het programma dat bestaat uit tien nieuwe audiovisuele werken van gerenommeerde experimentele filmmakers en beeldend kunstenaars, lezingen door internationale experts en een Synchronator workshop.

"It was a fascinating experience, an exercise that hinted at myriad possibilities for cinema while questioning its very definition. Walking out after the event, several questions abounded in my mind. How would the laws of filmmaking be altered if cinema were vertical? What would happen to the constructs that assist in deconstruction of cinema, such as mise en scène? Where would such a format take the knowledge and rules of photography, composition and scriptwriting?"
– Filmmakermagazine.com over Vertical Cinema tijdens IFFR

Meer informatie over het programma en kaartverkoop is te vinden op www.verticalcinema.org en op www.stedelijk.nl.

De publicatie Vertical Cinema, samengesteld door Sonic Acts, is verkrijgbaar in de winkel van het Stedelijk Museum en te bestellen via www.sonicacts.com/shop.

Paradiso Programme

Programma