Programma
Paradiso

Sjamsoedin / Colin Benders - ADE

Sjamsoedin / Colin Benders - ADE

vrijdag 16 oktober 2015

vrijdag 16 oktober 2015

Spectaculaire modulaire showcases van Nobody Beats The Drum frontman Sjamsoedin en Kyteman Orchestra leider Benders, elektronische muziek zo live als het wordt.

SJAMSOEDIN
Sinds de laatste release van Nederlandse electrosensatie Nobody Beats The Drum in 2011 is de oprichter van het trio, Sjam Sjamsoedin, bezig geweest met het combineren van modules en effecten om een aanpasbare modulaire synth te maken die alles kan wat hij nodig heeft om zijn studio electronica naar het podium te brengen. Het publiek kan een diepere, warmere sound met grooves verwachten, gecombineerd met Sjam zijn liefde voor klassieke hardware zoals drumcomputers, synthesizers en effecten. Eindelijk is hij klaar om zijn bouwsel los te laten op de wereld en zijn nieuwe materiaal te presenteren tijdens een kokend hete set vol rave, house en techno ingrediënten. Live op het podium gecreëerd door mens en machine.

COLIN BENDERS
Na de release van het 3CD-album in juli van The Kyteman Orchestra - The Jam Sessions, slaat Colin Benders met zijn nieuwe project een andere weg in. Niet meer met een orkest van twintig of meer muzikanten op het podium, maar in z’n eentje met een orkest dat verstopt zit in een paar kloeke koffers gevuld met (vooral analoge) synthesizer modules.
Na vijf jaar in alle rust en beslotenheid te hebben geëxperimenteerd met zijn modulaire synth, vindt Benders het tijd om de resultaten van dat werk met het publiek te delen. Niet dat het project nu al in zijn volle omvang geopenbaard gaat worden; Benders zelf spreekt liever van een sneak-preview van een project dat naar verwachting uit gaat komen in de loop van 2016.
Bij een eerdere sneak-preview, tijdens ‘Studio Stekker / Modulation’ in Kytopia, wist Benders onder kenners al de nodige aandacht naar zich toe te trekken. Met name zijn melodische aanpak is tegelijk verfrissend als dat het herinneringen oproept van de begintijd van de synthesizers.

Paradiso Programme

Programma