Programma
Accrorap

Seminar: The Art of Hip-Hop Dance and Choreography

Seminar: The Art of Hip-Hop Dance and Choreography

Wednesday 15 August 2018

Wednesday 15 August 2018

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: Invalid Date, Hoofdprogramma: 15:00

In West-Europa zagen we in de jaren negentig de tweede aandachtsgolf voor de hiphopcultuur en bijbehorende dansvormen. Theaters, festivals en de bredere culturele instellingen werden ontvankelijk voor deze kunstvorm, en gevestigde instituten voor podiumkunsten presenteerden dansvoorstellingen met een 'urban' achtergrond. Deze dansvorm evolueerde van een sociale dans, van block-parties en battles naar theaterpodia. De choreografische dimensies werden verbreed en de dans bouwde op naar podiumpresentatie. Betekende dit het einde van de crews? Zorgde de isolatie van de dans en de nieuwe generaties aan dansers voor het einde van hiphop als een cultuur an sich dat verschillende artistieke disciplines in zich draagt? Hoe heeft dit de dansvormen op zichzelf beïnvloed?

Gemodereerd door dansproducent / dramaturg Dirk Korell, duikt een panel van internationaal befaamde hiphop-theatermakers dieper in deze materie en durft zichzelf de lastige vragen te stellen. Is er een specifieke esthetiek ontstaan uit deze evolutie? En wat maakt een choreografie eigenlijk "hiphop"?

Een internationaal panel met o.a. Saido Lehlouh (Black Sheep, FR), Ousmane Sy aka Babson (FR), Emmanuelle Lê Phan (Tentacle Tribe, CA), Aruna Vermeulen (HipHopHuis Rotterdam) 

Moderator: Dirk Korell

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma