Programma
Sciencefictie website header

Science Fictie #3: De Ruimte

Science Fictie #3: De Ruimte

Tuesday 23 June 2020

Tuesday 23 June 2020

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

 • Programma met zitplaatsen

LET OP! DIT EVENEMENT GAAT NIET DOOR 

(English info below)

Nederlands:
Op maandag 23 maart 2020 heeft de Nederlandse overheid in overleg met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onder meer besloten dat evenementen met meer dan honderd personen verboden zijn. Dit met betrekking tot het indammen van de verspreiding van het coronavirus COVID-19. Dit besluit is ondertussen verlengd: tot en met 31 augustus 2020 moeten alle programma’s worden opgeschort en waar mogelijk verplaatst. Om die reden is Science Fictie #3: De Ruimte tot nader orde uitgesteld.

Gezien de omvang van het getroffen programma van Paradiso kan het een aantal weken duren voordat er meer informatie is over de opgeschorte programma’s. Wanneer de wijzigingen duidelijk zijn, wordt per programma een e-mail met informatie naar alle ticketkopers verstuurd. Updates over programma’s zullen ook beschikbaar komen op deze programma-pagina en op deze nieuwspagina

We verzoeken bezoekers om niet telefonisch of per e-mail om meer informatie te vragen. 
 
English:
In order to help prevent the spread of the COVID-19 virus, the Dutch Government under advice from the Ministry of Environment and Health (RIVM) has decided to cancel events of 100 or more attendees. This decision has now been extended up to August 31st, 2020, resulting in all events must be cancelled and rescheduled when possible. Therefore, Science Fictie #3: De Ruimte is postponed.

Due to the extensive amount of events in Paradiso, it may take a few weeks before there is more information on the consequences. When the rescheduled dates become clear, information regarding will be sent by email to all ticketholders. Updates on programmes will become available on our website and this newsitem

We kindly request visitors to refrain from approaching us for more information by email or telephone.

-------------

NL: Dit is het verplaatste programma van 17 maart. Tickets gekocht voor die datum zijn ook geldig voor deze datum.
ENG: This is the postponed event of March 17th. Tickets bought for the original date are valid for this date.

Een talkshow over kunst en wetenschap: hoe vullen ze elkaar aan, hoe helpen ze elkaar vooruit, en hoe ziet de toekomst eruit? We poetsen de glazen bol op, en gaan door middel van feit en fictie vooruit kijken.

Deze keer: De Ruimte. Wat is er nog meer? Zijn we bezig met onze opmars naar Mars? Is het toekomstmuziek of zijn we dichterbij een buitenaards leven dan we denken? Hoe kijkt de kunst naar het heelal? Wat kan ruimtevaart in de toekomst zijn? Hoe zien we de veranderingen van ons heelal in kunst en wetenschap?

Ga mee op deze ruimtevaart, en laat je begeleiden door de kundige kunstenaars en wetenschappers. We bekijken de toekomst van ons heelal door de ogen van astronaut Dr. Mindy Howard, kunstenaars Caspar Noyons en FRED ERIK, en wetenschapsjournalist en radiomaker (oa De Man naar De Maan) Saar Slegers.
Sprekers:

Caspar Noyons
Caspar Noyons (1988) is een Nederlandse / Franse kunstenaar gevestigd in Amsterdam. Na het behalen van zijn Bachelors diploma in architectuur aan de TU Delft richtte hij zijn eigen kunstpraktijk op gericht op tekenen, beeldhouwen, installatie, performance en video. In zijn artist statement schrijft hij: "My artworks have one common goal of “Mythologizing Science”. As an artist I look at science with the eyes of a poet, and I want to let these great facts of science speak to us metaphorically."

FRED ERIK
FRED ERIK – pseudoniem van Frederik Deschuytter – is een conceptueel ontwerper en denker met een grote fascinatie voor de eindeloze ontwikkeling van de wereld waarin hij leeft. Met interesse in technologische ontwikkelingen roept hij verwondering op met zijn conceptualisaties van toekomstige leefomgevingen. Zijn ontwerpproces wordt gekenmerkt door een kameleonachtige benadering: hij dompelt zich onder in verschillende disciplines, waarna hij zijn ‘taal’ aanpast aan het onderwerp. De neiging om afstand te nemen van wat voor de hand liggend en bekend is, resulteert in een vorm-, materiaal- en kleurentaal die een vervreemdende maar verleidelijke uitstraling heeft.

Astronaut Mindy Howard
Na het verlaten van de olie-industrie, slaagde Dr. Ir. Mindy Howard erin om haar kinderdroom om astronaut te worden te verwezenlijken. Hoewel ze nét misgreep om astronaut te worden bij NASA zal haar droom in 2023 eindelijk uitkomen. Zij zal namelijk de eerste Nederlandse vrouw zijn die de ruimte ingaat om de eerste commerciële ruimtereis te leiden als astronaut coach en trainer. In haar project Inner Space Training biedt zij trainingen aan, aan de eerste ruimtetoeristen.

Saar Slegers
Sinds haar studie culturele antropologie werk ze als wetenschapsjournalist, radiomaker en researcher voor televisiedocumentaires. De thema’s die ze behandelt, lopen nogal uiteen. In sommige verhalen staat wetenschappelijk onderzoek centraal (bijvoorbeeld haar podcast 'De man en de maan' op NPO Radio 1), andere draaien om persoonlijke ervaringen en weer andere verhalen zijn meer politiek van aard. Ze bieden de kijker, lezer of luisteraar een kijkje in een wereld die anders verborgen zou zijn gebleven. 

Onder leiding van Teddy Tops.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  Mindy Howard TEDx

  Mindy Howard - TEDx

  Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma