Programma
Samiras Blues

Samira's Blues

Samira's Blues

zaterdag 6 april 2024

zaterdag 6 april 2024

In Tolhuistuin - Zonzij

Zaal open: 20:30, Hoofdprogramma: 21:00

Samira's Blues verovert met haar 'spirituele woestijnblues’ het publiek van Amsterdam tot in de Sahel. Na een tour door Nederland met de EP 'Ya Baba' en support voor Tamikrest en Imarhan, stonden ze in 2019 op het Taragalte festival in de Marokkaanse Sahara. Geïnspireerd door reizen en ontmoetingen, brengen ze nu een nieuwe EP uit na recente ervaringen in Marokko, inclusief een video met multi-instrumentalist Mourad Belouadi. De muzieklijnen volgen de Marokkaanse roots van leadzangeres Samira Dainan, nemen luisteraars mee door de Marokkaanse Sahara naar de Malinese oever aan de andere kant. Wel vijftig dagen lopen, staat er op het bord in M'Hamid el Ghizlane, het laatste dorp voor de woestijn begint. De band legt dezelfde afstand af in een paar minuten: van ingetogen dromerige stukken naar regelrechte woestijngitaar, waar ze tot in Niger al furore mee hebben gemaakt – met dank aan Facebook.

Ter gelegenheid van de ramadan zal er deze avond voor aanvang van het concert een kleine iftar plaatsvinden in de Zonzij. Wees op tijd en geniet samen van wat hapjes.

Deze show is mede mogelijk gemaakt door de Popkanjers programmeringsregeling van NH Pop en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Holland.

Samira Dainan: zang, teksten en composities
Bas Gaakeer: gitaar, arrangementen
Hassan Ait-Moumad: basgitaar
Abdel Alariachi en Joshua Samson: percussie

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonzij

  • Samira's Blues
Samira's Blues

Samira's Blues

Tarhanin

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma