Programma
Samba Touré web

Samba Toure

woensdag 12 februari 2025

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Inclusief daglidmaatschap

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2025, deze is eind 2024 verkrijgbaar via de webshop

Samba Touré, geboren in het noorden van Mali, staat bekend om zijn virtuoze gitaarspel en unieke mix van Afrikaanse blues, woestijnrock en traditionele Malinese muziek. Opgegroeid in een muzikale familie, trad hij toe tot de band van Ali Farka Touré en bracht in 2008 zijn eerste soloalbum uit, 'Songhai Blues: Homage to Ali Farka Touré'. Zijn latere albums, zoals 'Albala'en 'Wande', oogstten lof wereldwijd.

Touré's woestijnblues kenmerkt zich door melancholische gitaarriffs en hypnotiserende ritmes, een ode aan de Sahara. Als vertegenwoordiger van Malinese muzikale tradities treedt hij internationaal op, en als activist zet hij zich in voor de culturele en sociale rechten van de Toearegs in het noorden van Mali. Touré veroordeelt gewapende conflicten en extremisme, pleit voor vrede en verzoening, en blijft een inspiratie voor jonge muzikanten in en buiten de regio.

Line-up

Club

  • Samba Touré
Samba Touré

Samba Touré

Sambalama

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Ticket to the Tropics-pas 2025

Ticket to the Tropics staat voor dansmuziek uit alle werelddelen, oud en nieuw, van highlife tot dabke, van samba tot cumbia en van kaseko tot kuduro. Hier stoffen we toffe platen af, duiken we nieuwe pareltjes op en houden we bij welke concerten je niet mag missen.

Met de Ticket to the Tropics-pas kun je voor een vaste prijs jaarlijks een aantal geselecteerde concerten in dit genre bezoeken. De pas gaf de afgelopen zes jaar toegang tot onder meer concerten van Liniker, Luedji Luna, Kokoko!, Songhoy Blues, Fatoumata Diawara, Mbongwana Star, Gallowstreet, Felabration met Jungle by Night, Richard Bona en vele anderen.

Hoe werkt het
Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN de fysieke Ticket to the Tropics-pas 2025. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Geldigheid pas
De Ticket to the Tropics pas kan eind 2024 besteld worden in onze webshop. De pas is geldig vanaf 1 januari 2025 t/m 31 december 2025.

Het concert van Samba Touré is te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2025.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma