Programma
Ryan Porter 0025 credit photo Ruff Draft

Ryan Porter featuring the West Coast Get Down

Ryan Porter featuring the West Coast Get Down

zondag 9 december 2018

zondag 9 december 2018

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 21:00

Ryan Porter heeft wegens een ernstige aandoening een operatie ondergaan, en is niet op tijd hersteld om op te treden in People’s Place op zondag 9 december. Het concert wordt daarom afgelast. Kaartkopers worden per e-mail en onze website geïnformeerd over het retourproces. Hierover kun je ook hier meer informatie vinden.

De West-Coast jazzmuzikant en trombonespeler Ryan Porter werkt al decennialang met de allerbeste muzikanten die er zijn. Alleen al de afgelopen jaren was hij te horen op ‘The Epic’ van Kamasi Washington, ‘To Pimp A Butterfly’ van Kendrick Lamar en werkt hij aan de muziek voor de Netflix serie ‘The Get Down’. Maar ook was hij op het podium te zien met onder andere Snoop Dogg, Al Green, Aretha Franklin, Herbie Hancock en natuurlijk met zijn vriend Kamasi Washington. Dit jaar bracht hij zijn eigen debuutplaat ‘The Optimist’ uit, die door de Volkskrant al met 4 sterren (“Prachtig spel”) werd beloond. 

Het collectief waar hijzelf en Kamasi onder andere toebehoren, De West Coast Get Down, wordt sinds het verschijnen van Kamasi’s plaat scherp in de gaten gehouden. Kamasi liet destijds al vallen dat meer mensen uit het collectief met eigen platen zouden komen en dat bleek te kloppen. De plaat van Ryan Porter werd al in 2008 gemaakt in de snikhete kelder van het huis van Kamasi’s ouders: waarop Kamasi de tenorsax bespeelt, Miles Mosley de contrabas en Tony Austin achter de drums zat. Samen met dit collectief maar vooral door Ryan in het bijzonder weet de muzikant perfect de instrumentale brug te vinden tussen hiphop en jazz. Zijn geduld om de plaat nu pas uit te brengen, terwijl hij ondertussen werkte aan zijn carrière, wordt beloond. De plaat is gedeeltelijk een ode aan de periode dat Obama president werd en er een algemeen optimistische sfeer hing die Porter perfect weet te vangen op dit album. Op zondag 9 december komt hij samen met The West Coast Get Down - met onder andere Kamasi Washington - naar People’s Place.

Line-up:

  • Ryan Porter (trombone & band leader)
  • Kamasi Washington (tenor sax)
  • Jumaane Smith (trumpet)
  • Keith Brown (piano/keys)
  • Joshua Crumbly (acoustic & electric bass)
  • Jonathan Pinson (drums)
Bekijk evenement op Facebook

Line-up

People's Place

  • Ryan Porter
Hqdefault 180821 111409
Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Paradiso Programme

Programma