Paradiso

Russkaja & Projekt Rakija

Russkaja & Projekt Rakija

30 okt 2015

30 okt 2015

Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kunt u alleen pinnen.

Ja! Ja! Da! Da!, dit belooft een feest te worden dat z’n weerga niet kent. Twee geweldige energieke bands, die allebei vol trots hun nieuwe album presenteren met een knallende live-show. Deze bands staan bekend als ultieme festival feestbands, dus dit wordt aan avond om niet te missen.Projekt Rakija
(balkan, reggae, electro, hiphop)
De Nederlandse Balkangroep van Igor Sekulović heeft een tweede album: Pump Up The Radio. De band bestaat uit een heerlijk bont gezelschap, de muziek is oprecht en zet aan tot positief denken en feesten.

Ze staan bekend voor hun energieke live show en unieke sound waarbij rock, electro, reggae en hiphop worden gemengd met de folklore uit de Balkan. Deze rauwe cross-over bende tilt hun muziek naar ongekende hoogtes en laat je de hele avond stuiteren.

Overal waar de band speelt reageren mensen uitbundig, of ze dat nou in rockzalen doen, op jazzfestivals, zowel in Nederland als op hun tournee langs steden als Kopenhagen, München, Sarajevo, Moskou en Boedapest. In die laatste stad speelden ze in 2014 een van de hoofdpodia van het beroemde festival Sziget plat.

Ook in Nederland bewezen optredens op Festival Mundial, Zwarte Cross en Paaspop hun status als festivalband; een uitnodiging voor Lowlands 2015 werd met groot gejuich ontvangen.

De melodieën van Projekt Rakija zijn vaak melancholisch, de boodschap is niet altijd gemakkelijk, maar door de zware beat interpreteren veel mensen de muziek als dansbaar en vrolijk. De bandleden genieten van dat contrast. De groep evolueert en de muziek verandert steeds een beetje. Op Pump Up The Radio worden er iets meer elektronica en beats ingezet. Maar de boodschap blijft dezelfde.

Russkaja
(russian turbo polka)

De de multiculturele band rond de charismatische Russische front man Georgij Makazaria maakt het tegenovergestelde van easy listening muziek, Russkaja is de schrik der verschrikkingen van alle Russische volksmuziek.

Al bijna een decennium verspreid Russkaja hun Turbo Polka over de hele wereld. Van kleine zalen naar de grootste podia. Met meer dan 600 optredens heeft Russkaja zich ontwikkeld tot de ultieme live sensatie, vol culturele en muzikale diversiteit verpakt in pure energie.

De titel van hun nieuwe album "Peace, Love & Russian Roll" zegt genoeg, knallen met een twinkeling in de ogen. Een een veelzijdige mix van Balkan, Metal, Rock ’n Roll tot Mariachi en zelfs Country invloeden. Onmogelijk zou je denken, maar niet voor Russkaja met hun Turbo Polka stijl.

Dit is Russkaja’s meest gevarieerde en volwassen album tot nu toe, de muzikale boodschap van Russkaja is volledig helder: dans, dans, dans voor "Peace, Love & Russian Roll”.
Paradiso Programme

Programma