Paradiso

RITA MARLEY & C-SHARP - AFRIKAN VIBRATIONS + SAM'S REGGAEBAND

RITA MARLEY & C-SHARP - AFRIKAN VIBRATIONS + SAM'S REGGAEBAND

26 aug 2010

26 aug 2010

19:00 uur - zaal open

20:00 uur - Sam's Reggaeband

21:00 uur - Rita Marley & C-Sharp

Rita Marley is uiteraard bekend als de vrouw van de legendarische reggaezanger Bob Marley. Maar ook na diens dood staat ze aardig haar mannetje. Bijvoorbeeld met de hit ‘One Draw’, over de geneugten van het groene kruid. De single werd verboden door de BBC, maar bereikte desondanks de eerste plaats in de hitlijst. Ook daarna bleef Rita Marley, geboren als Alpharita Anderson in Cuba, actief, onder meer met de Rita Marley Foundation, die zij in 2000 oprichtte om armoede te bestrijden en de kwaliteit van onderwijs in arme landen te verbeteren. C–Sharp is al jaren actief als backing band van artiesten als Rita Marley, Jimmy Cliff en Queen Ifrica. Daarnaast wordt de Jamaicaanse band vanaf 2007 steeds bekender met zijn eigen singles, waarvan ‘No More’, ‘Don’t Come Searching’ en ‘What’s the Matter with the World’ op behoorlijk wat radiozenders gedraaid werden.

Voorprogramma: Sam's Reggaeband. Victor Sams is zanger, componist, djembéspeler en ngonispeler. Hij is geboren op St. Eustatius op de Nederlandse Antillen en zijn repertoire bestaat uit een combinatie van traditionele Afrikaanse muziek en rootsreggae uit het Caribische gebied, die op unieke wijze in ritmes, melodieën, teksten en instrumenten verweven worden.

Tot 23.30 uur - Foundation Sound

In de kelder worden vanaf 21.00 uur korte films en documentaires vertoond, samengesteld door www.caribbeancreativity.nl en presenteert de organisatie Breathing; Le Prince en Teema, twee opkomende talenten van eigen bodem: www.breathing.nl.

Paradiso Programme

Programma