Paradiso

Rats on Rafts & De Kift

Rats on Rafts & De Kift

donderdag 22 december 2016

donderdag 22 december 2016

Locatie: Paradiso Noord. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in Paradiso Noord: bij restaurant THT.

In 2013 startte de Rotterdamse post-punkband Rats On Rafts een bijzondere samenwerking met theatrale fanfare-punkband De Kift voor een speciale show op Metropolis festival in Rotterdam. Het was meteen liefde op het eerste gezicht. Ondanks dat punk en fanfare moeilijk samen lijken te gaan levert het een bijzonder cross-overgeluid op die alle kanten op schiet.

Toen de bands elkaar vonden in de liefde voor rauwe en energieke muziek volgde een aantal clubshows en hun legendarische show op Where The Wild Things Are. Paul Thompson van Franz Ferdinand tipte bovendien hun gezamenlijke optreden aan Pitchfork als “the best act I’ve ever seen at a festival”.

In september brengen de bands samen een album uit bij het Britse Fire Records. De twee bands sloten zich een maand lang op in het koude, donkere en leegstaande poppodium De Kade in Zaandam om het album volledig analoog op te nemen.

Paradiso Programme

Programma