Raphael Saadiq 63 By Mel D Cole BW

Raphael Saadiq

Raphael Saadiq

maandag 29 oktober 2018

maandag 29 oktober 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Dit concert is afgelast. Kaartkopers kunnen kaarten retourneren aan Ticketmaster via dit contactformulier. Het officiële statement luidt als volgt: 

“Due to recent scheduling conflicts, I had to make the tough decision to cancel my fall European tour dates. I deeply love and appreciate my European fans and I was so excited to see you and perform in the venues there again. I'll be returning next year with NEW MUSIC, and am very grateful for your patience. Look forward to seeing you all in 2019!"

Zolang zanger en producer Raphael Saadiq muziek maakt, gaat de klassieke soul en r&b nooit verloren. Al jaren staat de Amerikaanse muzikant garant voor ouderwets soulvol vakmanschap op hoog niveau. Als bassist speelde hij in de kerk en op school, totdat hij na zijn middelbare schooltijd de kans kreeg om met Prince en Sheila E de ‘Parade Tour’ te doen. Na die tournee richtte Saadiq, Tony! Toni! Tone! op, dat eind jaren tachtig grote hits scoorde met het funky ‘Feels Good’ en het soulvolle ‘It Never Rains (in Southern California)’. Op het hoogtepunt van Tony! Toni! Tone! verliet Raphael de groep om solo verder te gaan. Hij maakte o.a. het album ‘Instant Vintage’ dat meteen voor vijf Grammy’s genomineerd werd. Wat opmerkelijk was aangezien Saadiq nog geen platencontract had bij een grote maatschappij.

Naast een solocarrière was Raphael korte tijd zeer succesvol met de groep Lucy Pearl en produceerde hij voor onder meer Macy Gray, TLC, The Roots en D’Angelo. Saadiqs stijl ontwikkelde zich van funky soul naar een meer gospelachtige r&b. De lijst beroemdheden voor wie hij schrijft en produceert wordt alsmaar groter –o.a. Snoop Dogg, Paloma Faith, Joss Stone, Mary J Blige, Kelis en Solange. Zijn laatste album ‘Stone Rollin’ stamt uit 2011, de afgelopen jaren heeft Saadiq zich vooral gefocust op het produceren van muziek voor andere artiesten en series als Issa Rae’s ‘Insecure’ en de documentaire ‘Step’. Wat Saadiq te zeggen heeft over zijn nieuwe soloalbum is “It’s going great, I’m close to completion”.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Raphael Saadiq
Hqdefault 180525 145436

Stone Rollin

Hqdefault 180525 145436 1

Good Man

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma