Paradiso

Radio 6 Soul and Jazz presents: HOLLAND GOT SOUL goes Motown Classics

Radio 6 Soul and Jazz presents: HOLLAND GOT SOUL goes Motown Classics

7 jan 2012

7 jan 2012

Grote zaal: Airto, Rina Mushonga, Caprice, Joep Berkenbosch, Sanguita Akkrum, Jessica Manuputty, Brownhill, Hind.

Helaas kan Sharon Doorson wegens ziekte vanavond niet optreden. Laise Sanches van Adlicious zal haar vervangen.

Op zaterdag 7 januari presenteren Radio 6 en Paradiso het beste soultalent uit Amsterdam en omstreken tijdens Holland Got Soul. Begin 2011 vond de eerste editie plaats van Holland Got Soul plaats in Amsterdam en dit jaar is er voor het ook eerst een Rotterdamse editie, op vrijdag 6 januari in Lantaren Venster te Rotterdam. Dit jaar staat het tweedaagse soulfestival in het teken van Motown Classics. Met optredens van: Airto, Rina Mushonga, Caprice, Joep Berkenbosch, Sharon Doorson, Sanguita Akkrum, Jessica Manuputty, Brown Hill, Hind en Esperanzah.

Tijdens deze editie Holland Got Soul zullen de artiesten ieder één eigen liedje zingen en één klassieker van het legendarische platenlabel Motown. Daarnaast zullen ze ook duetten met Motownklassiekers uitvoeren en doen hiermee oude tijden herleven. De artiesten worden begeleid door de speciaal samengestelde Souls United Band. Deze bestaat uit: Thomas Bank (keyboards), Alexander van Popta (keyboards), Rory Ronde (gitaar), Ebbe Yeboah (basgitaar), Eddy Yeboah (drums), Jos de Haas (percussie), Michele van der Aa (backing vocals), Raquel Brown (backing vocals), Randell Heye (trompet) en Ben Rodenburg (tenorsax). Tussendoor vindt in de kleine zaal van Paradiso een showcase plaats van Esperanzah. De presentatie is in handen van Radio 6-dj Andrew Makkinga.

Airto
Singer-soulwriter Aïrto zette zijn voetbalcarrière opzij voor zijn passie voor muziek. Zijn eerste album wordt binnenkort verwacht. Intussen is hij op Youtube al enorm populair met zijn coverversies van uiteenlopende popliedjes.

Rina Mushonga
De in India geboren Nederlands-Zimbabwaanse Rina Mushonga maakt, gewapend met gitaar, een gevoelige mix van folk, rock, reggae, blues en soul. Rina staat bovendien in de singer-songwriterfinale van de Grote Prijs van Nederland.

Caprice
Caprice, eerder bekend als Bigboy Caprice, was vorig jaar host tijdens de eerste editie van Holland Got Soul. Met zijn enorme drive en gouden, zwoele soulstem heeft deze geboren en getogen Amsterdammer de afgelopen jaren een goede naam opgebouwd in de Nederlandse soul- en R&Bscene. Binnenkort brengt Caprice zijn nieuwe mixtape 'New Beginning' uit.

Joep Berkenbosch
Singer-songwriter Joep Berkenbosch wordt gelauwerd vanwege zijn lichthese stem en virtuoze gitaarspel. Zijn liedjes hebben invloeden uit de rock, blues, soul en funk en liggen in de lijn van artiesten als Michael McDonald, Eric Clapton, Robert Cray, John Legend en John Mayer.

Sharon Doorson
De charismatische Sharon Doorson is bekend van haar deelname aan The Voice Of Holland en voorheen van meidengroep Raffish. Ze maakte grote indruk op de jury met haar versie van ‘It’s A Man’s World’ van James Brown.

Sanguita Akkrum
Multitalent Sanguita Akkrum is als zangeres onder andere bekend van haar samenwerking met Perquisite. Daarnaast heeft ze als actrice meegespeeld in diverse televisieseries en samen met Tygo Gernandt in de film ‘Carmen van het Noorden’.

Jessica Manuputty
“Jessica schrijft haar eigen liedjes die een slimme opbouw hebben met aanstekelijke refreintjes. Ze zingt opvallend makkelijk. Haar stem en performance hebben iets weg van grootheden als Beyoncé en Janelle Monae.” Dit schrijft Radio 6 over de getalenteerde Jessica Manuputty. Zij studeerde in 2008 cum laude af aan het Utrechts Conservatorium en deed sindsdien veel ervaring op als achtergrondzangeres bij onder anderen Barry Hay, Postman en Wicked Jazz Sounds. Op het moment is Manuputty druk bezig met haar solodebuutalbum.

Brown Hill
De Amsterdamse soulzanger Brown Hill presenteerde een paar maanden geleden zijn tweede album ‘It’s Personal’, een smeltpot van soul, jazz, hiphop en funk met verrassende samenwerkingen en bijdragen van o.a. gitaarlegende Jan Akkerman en jazzgigante Tineke Postma. Hij gaf in 2010 al eens een optreden in Paradiso met zijn uitgebreide band.

Hind
De veelzijdige zangeres Hind heeft een warme en soepele stem waar ze net zo makkelijk pop, fado, jazz als Arabische klassiekers zingt. Sinds haar deelname aan Idols in 2003 heeft haar zangcarrière een enorme vlucht genomen. Vorig jaar bracht ze haar derde album uit, waarop ze haar eigen stijl crosspop neerzette.

Esperanzah (showcase 21.15 uur)
MC, zangeres en actrice Esperanzah presenteerde vorig jaar een avond van Holland Got Soul en geeft vanavond een eigen optreden in de kleine zaal van Paradiso. Ze valt op door haar internationale sound. Ze leverde al meerdere EP's af en werkte samen met o.a. de broken beats formatie The Flowriders en de Rotterdamse hiphopgroep Pan Afrikanz.

Paradiso Programme

Programma