Programma
2019 Pip Blom Press Shot

Pip Blom

Pip Blom

donderdag 19 september 2019

donderdag 19 september 2019

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:15

Dit programma vindt plaats in Sociëteit Sexyland.

Pip Blom
Het begon in 2016 met vier liedjes die de toen 19-jarige Pip Blom op zolder in haar eentje opnam en dankzij Spotify internationaal werden opgepikt. De Engelse BBC begon de muziek te draaien, het Amerikaanse SXSW zette Pip op de playlist, het Engelse label Grunt Grunt A Go Go bracht een single uit en media als DIY Magazine en Noisey waren laaiend enthousiast. De invloeden van Pip zijn artiesten als Blur, The Breeders en Parquet Courts, maar de band heeft een uitgesproken eigen geluid. Debuutalbum 'Boats' is inmiddels een feit en over een maand staat de band op Glastonbury, het festival der festivals, waarmee bewezen is dat Nederland eigenlijk te klein is geworden voor Pip Blom.

Haze (UK)
Haze is een jonge en charmante post-punkband, geboren uit de verveling van het landelijke dorpsleven van Buckinghamshire. De vier leden wonen inmiddels in Bristol en maken vanaf daar evengoed rauwe post-punk met een gevoel van urgentie en doordrenkt van ironische teksten. 

Personal Trainer
Personal Trainer is een pop/rock outfit rondom Willem Smit. De altijd veranderende live line-up bestaat vooral uit Amsterdamse gezichten die je kunt kennen van Canshaker Pi, Pip Blom, Steve French, Teddy’s Hit, The Klittens, Torii, Very Good Friends, Fuz, Global Charming en meer. Hun eerste single ‘The Lazer / Stormchaser Of The Month’ kwam 31 mei 2019 uit op Holm Front, het label van de Engelse band Sports Team. Personal Trainer speelde met verschillende opstellingen op Grasnapolsky, Le Mini Who?, Best Kept Secret, Loose Ends en meer Nederlandse festivals, en nu in Sexyland. Een leuke bijkomstigheid is dat deze avond Personal Trainer een nieuwe single uit zal brengen via Paradiso Vinyl Club. Paradiso Vinyl Club is het platenlabel van Paradiso waarbij exclusieve singles worden uitgebracht van opkomende artiesten waar Paradiso in gelooft. ‘Total Wotal / You Better Start Scrubbing’ (PVC030) is de volgende release van dit initiatief en deze wordt tijdens het voorprogramma van Pip Blom gepresenteerd.

EC Groove Society
EC Groove Society is de techno afsplitsing van de Kudelstaartse postpunk formatie Eton Crop. Rauwe beats, ronkende baslijnen, flarden samples van toen, vermengd met het dansgeluid van nu. Ze stonden in het verleden onder meer op Lowlands, Welcome to the Future, Noorderslag en Dance Valley. Keihard en Swingend, om de titel van een verzamelalbum uit de punktijd aan te halen.

Tijdschema:
19.00 Deuren open
20.30 Personal Trainer
21.40 Haze (UK)
23.00 Pip Blom
00.00 EC Groove Society

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

  • Pip Blom
  • Haze
  • Personal Trainer
  • EC Groove Society
Op 19 september speelt het Nederlandse indietalent Pip Blom in Sexyland in Amsterdam. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Daddy Issues

https://www.youtube.com/watch?v=qE1lv4NEhOI

Ruby

Paradiso Vinyl Club

Samen met Paradiso Vinyl Club presenteert voorprogramma Personal Trainer deze avond de 7" single 'Total Wotal / You Better Start Scrubbing'. Leden van de vinylclub krijgen de single gratis thuisgestuurd en niet-leden kunnen deze kopen bij het concert. Het lidmaatschap voor de Paradiso Vinyl Club bedraagt 6 euro per maand. Daarvoor krijg je zes singles, zes releaseshows, kans op concertkaarten en unieke content van de bands.

Paradiso Programme

Programma