2 Pieter de Graaf by IAMKAT

Pieter de Graaf x Anton Pannekoek Instituut

Pieter de Graaf x Anton Pannekoek Instituut

13 mei 2023

13 mei 2023

Anton Pannekoek Instituut

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 20:00

Neo-klassiek pianist en Edison-winnaar Pieter de Graaf geeft op 13 mei in samenwerking met Paradiso een bijzondere show in het Anton Pannekoek Instituut, het sterrenkunde instituut van de Universiteit van Amsterdam. Naast een muzikaal optreden van De Graaf, wordt er een kort college gegeven over het heelal en kan er bij mooi weer sterren worden gekeken door de telescopen op het dak van de sterrenwacht.

De tournee van Pieter staat in het teken van zijn nieuwe plaat die in april uitkomt en het heelal als centraal thema heeft. De première van Pieters tournee vindt plaats in het planetarium DOT te Groningen waar hij al een voorproefje gaf tijdens een uitverkochte show op festival Eurosonic Noorderslag. Pieter de Graaf nam hierin het publiek mee op een bijzondere muzikale en visuele reis door het heelal. 

Pieter de Graaf staat bekend om zijn unieke optredens zoals het 10 uur non-stop durende optreden in Tivolivredenburg ten tijde van de Corona pandemie, en het optreden van zonsopgang tot zonsondergang op het dak van het Forum in Groningen. Ook gaf hij als een van de weinige klassiek geschoolde artiesten concerten op dance festivals als Mysteryland en Amsterdam Dance Event. Na zijn bejubelde, minimalistische debuutalbum Fermata (2019) bracht Pieter in 2020 de meer elektronische EP Vortex en in 2021 album Equinox uit. Het leverde hem een Edison op in de categorie Neoklassiek.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

External location

  • Pieter de Graaf
Pieterde Graaf ESNS23

Pieter de Graaf op Noorderslag

Pieter de Graaf op Noorderslag

Route naar Anton Pannekoek Instituut

Paradiso Programme

Programma