Programma
Patti Hat Colour Mapplethorpe

Patti Smith

Patti Smith

maandag 6 augustus 2018

maandag 6 augustus 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Patti Smith geeft ook een optreden in Paradiso op dinsdag 7 augustus.

De onconventionele singer-songwriter Patti Smith zit in 2018 al 44 jaar in het vak. We kennen haar natuurlijk van het legendarische album ‘Horses’ en haar grootste hit ‘Because The Night’, beiden uitgebracht in de beginjaren van haar carrière. Smith groeide in de jaren die daarop volgden uit tot een icoon in de New Yorkse punkscene en werd als grote invloed genoemd door artiesten als The Smiths, Madonna, Sonic Youth en R.E.M.

‘Banga’ uit 2012 is tot op heden het laatste wapenfeit van Patti Smith. Op de in totaal elf studio-albums die ze uitbracht komt ze verrassend uit de hoek door de grote variatie in stijlen die erin verwerkt zijn. Avant-garde en akoestische nummers wisselen elkaar net zo makkelijk af als free jazz en rechttoe-rechtaan rock-’n’-roll. Altijd volgt Smith haar instinct, dat haar in 44 jaar zelden in de steek liet.

Naast het maken van muziek is Smith ook een succesvol auteur. Onder meer ‘Just Kids’ en ‘M Train’ zijn veelbekroonde uitgaven. Recent bracht ze het boek ‘Devotion’ uit.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Patti Smith
0 12 171206 183822

Because The Night

Maxresdefault 73 171206 183905

Summer Cannibals

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma