Programma
Paradiso

Operatie Wetenschap - lezing

Operatie Wetenschap - lezing

zondag 20 februari 2011

zondag 20 februari 2011

Prof.dr. Dirkje Postma (Pathofysiologie van de ademhaling Rijksuniversiteit Groningen) houdt een lezing getiteld 'Frisse lucht van lab naar patiënt: klinisch werk en fundamenteel onderzoek naar luchtwegaandoeningen astma en COPD'.

Acht vooraanstaande wetenschappers laten in de Paradisolezingen 2011 zien hoe we letterlijk beter kunnen worden van wetenschap. Hoe theoretische inzichten kunnen resulteren in nieuwe technische vindingen en klinische toepassingen. Met hun fundamentele onderzoek aan universiteiten en wetenschappelijke instituten leggen zij de basis voor nieuwe medicijnen, betere apparatuur en geavanceerde behandelingen. Operatie Wetenschap: van het laboratorium naar de praktijk.

Georganiseerd in samenwerking met Verstegen & Stigter / culturele projecten en mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Vereniging van Nederlandse Universiteiten, Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen, Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen en NEMO.


Van donderdag 17 februari tot en met zondag 6 maart vindt opnieuw een infiltratie plaats in Paradiso: de installatie Wow! (Write On Wall). Kijk voor meer informatie over de Infiltration Series op www.paradiso.nl/infiltration.Paradiso Programme

Programma